2 Лютого 2018
Новини

П’ять мільйонів доларів вимагали зловмисники за викрадених братів-іноземців

П’ять мільйонів доларів вимагали зловмисники за викрадених братів-іноземців

Київська поліція затримала двох підозрюваних, причетних до викрадення в столиці України братів-іноземців. За звільнення заручників зловмисники зажадали у родичів величезний викуп – п'ять мільйонів доларів. Пише segodnya.ua.

«Повідомлення про зникнення двоюрідних братів, 1991 та 1993 року народження, громадян іншої держави, надійшло в Дарницьке управління столичної поліції ще в листопаді. При перевірці інформації правоохоронці встановили, що приблизно о 20:10 на вул. Дніпровська набережна група невідомих силою посадила чоловіків в автомобіль, після чого їх відвезли в невідомому напрямку», – йдеться в повідомленні ГУ НП Києва.

Також, за словами голови столичної поліції Андрія Крищенка, відразу встановити місцезнаходження викрадених хлопців і вийти на слід зловмисників не змогли.

«До розкриття злочину залучили досвідчених співробітників, які займаються розшуком людей. Спочатку кримінальне провадження почали по ст. 115 КК – «Умисне вбивство», тому що ми не розуміли, з якою метою викрали чоловіків: для вимагання, викупу чи з метою вбивства», – каже правоохоронець.

Відтак, було встановлено контакт з родичами , а через два тижні отримано перше повідомлення від викрадачів. Зловмисники вимагали викуп в п'ять мільйонів доларів.

«Протягом майже двох місяців зловмисники кілька разів виходили на зв'язок і навіть надали підтвердження, що викрадені чоловіки живі. Поліція постійно працювала над розкриттям цього злочину, ми розуміли, що коло злочинців досить велике, що в групі – не менше 5-6 осіб», – зазначив Крищенко.

З’ясувалося, що потерпілих тримають в приватному будинку в Київській області. У поліції кажуть, що в результаті одному із заручників вдалося самому вирватися з рук злочинців і втекти. Другого звільнили правоохоронці. Також недалеко від кордону з РФ вдалося затримати двох зловмисників, счеред яких 22-річна мешканка Чернігова та  41-річний уродженець Російської Федерації, інших шукають.

Затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці. Їх перевіряють на причетність до інших злочинів. Крім того, перевіряють їх наміри викрадати інших людей, оскільки під час обшуків було знайдено досьє на різних громадян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему