1 Лютого 2018
Новини

П’ять тисяч рабів утримують у трудових колоніях на окупованих територіях ЛНР

П’ять тисяч рабів утримують у трудових колоніях на окупованих територіях ЛНР

Силами ув'язнених виробляє безліч різних товарів – від меблів до шлакоблоків.

Стало відомо, що на тимчасово окупованій території ЛНР, існує жорстока індустрія із рабської експлуатації ув'язнених у колоніях. У кожного третього ув'язненого закінчився термін, але місцева «влада» не випускає їх, оскільки вони приносять терористам відчутну фінансову вигоду, пише gazeta.ua з посиланням на тижневик «Новое время».

«Відповідно до звіту Східної правозахисної групи, на окупованій території Луганської області у в'язницях і колоніях зараз перебувають близько 5 тисяч осіб. Для експлуатації їх праці у ЛНР створили структуру під назвою «Державне унітарне підприємство виправних колоній»: до нього увійшли всі дев'ять колоній Луганської області, які опинилися під контролем терористів», - йдеться у повідомленні.

«Витрати невеликі: зарплати платити не потрібно, тільки годувати. Хто не хоче підкорятися, піддається насильству. Глава Східної правозахисної групи Павло Лисянський називає усю цю «систему» мережею трудових таборів», - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що за рік зеки в колоніях виробляють продукцію на $3,5 млн.

«Бранець Віталій, який зараз перебуває в колонії №19 на окупованій території Луганщини, по телефону розповів журналістам, що відсидів свій термін ще два роки тому. Але його досі не відпускають. Ув'язнені, виробляють у колоніях різну продукцію: комплекти шахтного арочного кріплення, хомути для з'єднання аркового кріплення, тротуарну плитку та бордюри, цвяхи, сітку-рабицю, дитячі майданчики. Все це, за словами луганського бранця та правозахисників, «адміністрація» колоній реалізує на ярмарках. А частину поставляє на замовлення так званій «владі» окупованих районів Луганської області», - йдеться у повідомленні.

На думку правозахисника, подібне стало можливим через те, що українська влада не змогла вивезти із зони АТО колонії. На вільну землю вдалося евакуювати лише одну жіночу зону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему