31 Січня 2018
Новини

Ляшко слухає групу «Кіно», а Тимошенко любить Пугачову

Ляшко слухає групу «Кіно», а Тимошенко любить Пугачову

Після того як директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович записав у «щупальця Кремля» Віктора Цоя, Михайла Булгакова, Володимира Висоцького й Аллу Пугачову, насправді цікаво, що читають і кого слухають наші політики. Як виявилося, групу «Кіно» любить навіть радикал Олег Ляшко, а Аллою Пугачовою захоплюється Юлія Тимошенко – пише vesti-ukr.com.

Слухають «Кіно» І ДДТ

Природно, багато політиків на своїх соціальних сторінках вказує, що вони читають Біблію і слухають музику «Океану Ельзи» та Олега Скрипку. Але є й ті, хто не приховує своїх смаків. Наприклад, Юлія Тимошенко серед музичних кумирів завжди вказувала Аллу Пугачову, на чиїх піснях вона виросла (та, до речі, запрошувала Тимошенко на концерти, і вони навіть обіймалися на сцені), Софію Ротару, Валерія Леонтьєва, Володимира Кузьміна і класику – Петра Чайковського. Крім того, на її соцсторінці зараз вказані гурти «Кіно», ДДТ і «Акваріум».

Представниця «Народного фронту» Вікторія Сюмар також, судячи з її сторінки в соцмережі, заслухується російською групою ДДТ. А її колега Єгор Соболєв захоплюється іншим російським музичним гуртом – «Наутілус Помпіліус». «Щупальцями Кремля» балуються також Олег Ляшко і Сергій Каплін – вони вони віддають перевагу «Кіно». Лідер РПЛ також ще є шанувальником Андрія Макаревича і Даші Астаф’євої. До речі, до Астаф’євої небайдужий і радник глави МВС Зорян Шкіряк, який запам’ятався українцям своєю спецоперацією з порятунку українців у Непалі. До речі, як і Даша, йому близький Моцарт.

Спікер парламенту Андрій Парубій серед музичних кумирів вказує Олега Скрипку, «Плач Єремії», «Тартак», «Гайдамаків». Президент Петро Порошенко запевняв раніше, що небайдужий до джазу. Але на своїй сторінці в Youtube він виклав чомусь іншу музику: Onuka, The Hardkiss, Pianoбой, Dakha Brakha, ВВ і Тіну Кароль.

Меломаном виявився віце-спікер Павло Розенко, днями його помітили на концерті David Guetta в Києві. Ще один меломан – лідер «УДАРу» і мер столиці Віталій Кличко. Мало того, що його дружина Наталя дає концерти в Німеччині, разом вони ще й співають під гітару. Наприклад, кілька років тому пара на німецькому телебаченні виконала романс із фільму Ельдара Рязанова «Жорстокий романс» – «Волохатий джміль». А ось на одному з новорічних корпоративів київських депутатів його фракції за виконавця музпрограми була все та ж Даша Астаф’єва.

Не тільки читають, а й пишуть

З книгами у депутатів трохи складніше. «Фронтовик» Микола Княжицький вказує, що читає Біблію, Парубій зачитується Гоголем і Оксаною Забужко, а Павло Розенко і депутат від БПП Андрій Денисенко читають «Народну ікону Середньої Наддніпрянщини». Зате Борислав Береза, за його словами, останнє, що читав, – «Оду політичній дурості» Барбари Такман та «Імперія повинна померти».

Інші в основному пишуть книги. Наприклад, позафракційний депутат Володимир Парасюк заявив, що працює над власним твором про війну. Є письменником і народний депутат Сергій Каплін: «Я зараз на фінальній стадії видання власної книги «Курс Каплина» про європейський соціалізм. А взагалі люблю класику – ось недавно перечитував «Анну Кареніну» Льва Толстого, Гегеля не так давно читав, «Капітал» Карла Маркса три рази перечитував». Ще Каплін зізнався, що в дитинстві деякі книги навіть крав з бібліотеки, а потім повертав: «Правда, книгу «Мілітаризм: цифри і факти» про військово-промисловий потенціал США так і не повернув».

Співають «Чарку горілки» і Лободу

У модних столичних барах-караоке, які відвідують і наші політики, розповіли, що найбільш популярний шансон. «Ми вибираємо нейтральний плейлист, а гості закладу воліють російських виконавців. Наприклад, чоловіки часто співають Лепса, жінки віддають перевагу Світлані Лободі», – розповіла менеджер закладу «Сейф».

Співробітниця «Маріо» додала, що їхні гості теж цінують творчість Світлани Лободи, Макса Барських, а також сучасну російську попсу. «Із хітів, які звучать хоча б раз за вечір, «Чарка горілки на столі» Григорія Лепса, шансон періоду 1990–2000-х років», – кажуть у клубі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему