29 Січня 2018
Новини

Лікарняні та довідки тепер «на руки» видавати не будуть

Лікарняні та довідки тепер «на руки» видавати не будуть

В Україні стартувала нова медична реформа, яка передбачає кардинальні зміни. Про це пише «Кордон».

МОЗ скасує паперові лікарняні. Вони скоро стануть електронними. Таке нововведення повинне зробити медицину більш прозорою. Як запевняють профільні спеціалісти, автоматизована система попередить поширення липових довідок та інших корупційних схем.

Електронний реєстр лікарняних створять протягом цього року. Після його впровадження система видачі лікарняних зміниться.

Для оформлення лікарняного листка знадобиться ідентифікаційний номер платника податків. Його лікар внесе в базу, до імені пацієнта підв’яжеться місце роботи та посада. Хворобу теж неможливо буде придумати. У системі будуть доступні тільки зареєстровані недуги. Далі лікар ставить свій електронний підпис, і лікарняний листок вирушає до Фонду соцстрахування, розповідає заступник голови виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Володимир Забела.

Після того, як лікар внесе необхідну інформацію, він поставить електронний підпис та відправить документи до Фонду страхування.

Роботодавець цього ж дня зможе увійти в систему і перевірити, чи дійсно співробітник на лікарняному. Але у нього буде обмежений доступ до лікарняного – він не зможе бачити дані про хвороби співробітника. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали