24 Січня 2018
Новини

Відпочинок в Єгипті може серйозно подорожчати

Відпочинок в Єгипті може серйозно подорожчати

Відпочинок у Єгипті може серйозно подорожчати вже в березні.

У турфірмах кажуть: путівки зростуть у ціні й причини цього – курс долара і повернення на курорти російських туристів – пише vesti-ukr.com.

Якщо порівняти ціни на той самий готель на початок лютого і на березень – різниця майже в два рази. Наприклад, готель Nubian Village 5* із 24 січня на тиждень для двох обійдеться всього в $363, а з 1 березня – вже у $683. «У лютому ще може бути вітряно, а з березня починається високий сезон. Це той період року, коли єгипетським курортам іще немає альтернативи і всі їдуть саме туди. Ось готельєри і підіймають ціни. Так щороку, це сезонні зміни. А ще у нас курс долара сильно впливає на вартість. Місяць тому він був 26 – 27 грн, тепер 29 грн», – пояснила представник однієї з туристичних компаній Маргарита Грачова.

А ось в одному з офісів іншого туроператора наполегливо агітують бронювати тур заздалегідь: «З кінця лютого туди полетять росіяни і єгиптяни піднімуть ціни мінімум на 20%, а потім сезон, і там ціни взагалі підуть угору».

Правда, в Асоціації туроператорів Росії повідомили, що авіасполучення між РФ і Єгиптом відновиться тільки частково, в Каїр. Але про чартерні рейси поки не йдеться. «Найближчого сезону турів у Єгипет не буде. Звідки ви узагалі взяли, що вони з’явились? Я вам більше скажу: ніякої інформації про те, що путівки з’являться раніше від літа, у нас немає», – відповіли в одному з російських турагентств.

Натомість комерційний директор однієї з туристичних компаній Аркадій Маслов пояснює стрибки із цінами на путівки демпінговою політикою українських операторів, які не виконують зобов’язання перед єгиптянами. «Все, що бачимо з нинішнім ціноутворенням: невивезені своєчасно туристи, скасування рейсів та інші проблеми – це все демпінгова політика туроператорів і її наслідки», – каже він.

Менше рейсів і дорожче

Експерти пояснюють, що вмовляннями і «страшилками» турагенти всього лише намагаються заповнити напівпорожні літаки. Справжньою причиною підвищення цін на путівки стане зміна операторами польотних програм і можливе повернення на курорти європейців.

«Тури з тижневим проживанням за системою «все включено» зараз продаються дешевше, ніж переліт. Такого не може бути. Тому з березня багато туроператорів, щоб не втрачати гроші, відрегулює польотні програми і зменшить кількість рейсів. Таким чином це вплине на повернення вартості турів до реальних ринкових цін – плюс 20 – 30% до нинішніх показників», – сказав Маслов.

За його словами, істотно вплинути на вартість путівок можуть британські та французькі туристи, які розглядають перспективу повернення на єгипетські курорти на державному рівні. «Боятися необхідно не росіян. У них там у самих зараз фінансове становище не дуже, і вони викуповують тільки найдешевші тури. Вплинути можуть європейці», – стверджує експерт.

У той же час подорожчання має позитивно позначитися на сервісі. «Багато готелів взагалі зараз стоять законсервовані, більшість напівпорожні. З п’яти ресторанів у кращому разі відкриті два. Готелі працюють максимум на 30% потужності. Утримувати величезний готель – це мільйонні витрати щомісяця. Так що, якщо європейці відновлять польотну програму, сервіс тільки покращиться», – пояснив Маслов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему