23 Січня 2018
Новини

Президент Філіппін закликав військових пристрелити його

Президент Філіппін закликав військових пристрелити його

Президент Філіппін Родріго Дутерте дозволив військовим пристрелити його, якщо він пробуде на своїй посаді довше від належного йому терміну.

Про це він сказав під час відвідин військової бази, пише dailytelegraph.com.au.

«Якщо я залишуся на посаді довше від терміну і захочу стати диктатором, пристрельте мене, я не жартую», – сказав він. Він зазначив також, що військові не повинні дозволяти кому-небудь маніпулювати і змінювати Конституцію.

«Це ваша робота – захищати Конституцію та громадян. Пам’ятайте, це ваш святий обов’язок», – додав він.

Незадовго до цього прихильники президента в палаті представників Конгресу Філіппін виступили за скликання конституційних зборів і перехід до федеративного устрою держави. Вони планували прийняти нову Конституцію, в результаті чого парламентські вибори перенесуть на 2019 рік. Окрім того, буде переглянутий термін служби депутатів та інших чиновників. Як пишуть ЗМІ, нова Конституція може дозволити президенту залишатися на своєму посту після 2022 року.

Опоненти Дутерте звинуватили його в спробі продовжити свої повноваження після терміну. На їхню думку, зміни в Конституції можуть призвести до встановлення диктатури в країні, яка була при президенті Фердінанда Маркосі. Він був главою держави в 1965 – 1986 роках.

Дутерте обрали в 2016-му на шість років. За законодавством Філіппін громадянин, який обіймав високий пост більше ніж чотири роки, не може знову обиратися на цю посаду. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали