18 Січня 2018
Новини

Із пляшок збудував літню кухню та оздобив хату

Із пляшок збудував літню кухню та оздобив хату

У жительки Рівненщини Катерини Торчило був звичайний будинок із білої цегли. А от її чоловік, на жаль нині покійний, вирішив додати помешканню родзинки і зробив вставки у стінах зі скляних пляшок. Тож будинок, який красується у селі Топілля Млинівського р-ну, виглядає оригінально і незвично. А ще господар добудував своїй жінці літню кухню. Не із цегли чи піноблоків, а знову ж таки з тари з-під пива, шампанського, горілки.

– Якось у газеті побачила, як один дядько з пляшок паркан змурував, – розповідає Катерина Петрівна. – Показала своєму чоловікові. Він був майстер на всі руки, тож він цю ідею дещо по-інакшому переробив. Оригінально оздобив надвірну частину хати й придумав літню кухню невеличку звести, щоб я мала, де свиням картоплі зварити.

Пляшок для такої справи потрібно було не одну сотню. Трохи вдома мали, щось сусіди позносили, дізнавшись про ідею подружжя. «Бувало, що бутилки на смітнику збирала», – зізнається жінка. Скільки всього пляшок пішло на стіни – вона не знає. «Може, чоловік і рахував, але я ніколи не питала. Певно, до тисячі», – прикидає пані Катерина.

Вже не один рік вона господарює у кухні з пляшок. Каже, що приміщення взимку зберігає тепло, а влітку – прохолоду. А ще господар, коли мурував, не закривав цементним розчином горловини пляшок, тож коли ввечері вмикається всередині світло, то всі стіни світяться зеленими, жовтими, білими кольорами – залежно від скла тари. «Це дуже гарно, як казка виходить», – посміхається жінка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему