18 Січня 2018
Новини

Названо найпоширеніші шахрайства під час працевлаштування за кордоном

Названо найпоширеніші шахрайства під час працевлаштування за кордоном

За кордоном працюють близько 4 млн українців. На проблемах українських нелегалів паразитує ціла мафія, що має дохід з транспортування, харчування, проживання трудових мігрантів, а також із торгівлі людьми і проституції. Як не потрапити на гачок до шахраїв?

Не варто спокушатися захмарними заробітками. Якщо вам пропонують великі гроші за роботу, якою ви ніколи не займалися, – це шахрайство.

Не варто їхати на роботу, не відомо куди. Якщо посередник говорить, що робота легальна, але пропонує виїзд за туристичною візою, без оформлення дозволу на роботу, значить про легальність він бреше.

Ніколи не платіть за працевлаштування посередникам наперед. Серйозні посередницькі фірми отримують плату за свої послуги із виплаченої вам зарплатні. Ті, що просять оплатити послуги авансом, часто зникають разом із грошима.

Обманюють не тільки посередники, а й закордонні роботодавці. Тому подбайте за офіційно оформленний контракт або мати хоча б неформальну розписку, де будуть описані основні умови договору. Також важливо не допускати затримки виплати зарплатні і не працювати без оплати, сподіваючись, що заплатять потім.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему