16 Січня 2018
Новини

Дороги обіцяють ремонтувати, а не «латати»

Дороги обіцяють ремонтувати, а не «латати»

З 2018 року в Україні почав діяти Державний дорожній фонд, який акумулюватиме кошти на ремонти доріг. У фонд надходитимуть гроші з оплачених мит і акцизних зборів. Найголовніше – ці кошти будуть цільовими і їх не можна буде використовувати ні на що інше, крім ремонту й будівництва шляхів.

60% коштів фонду обіцяють спрямувати на ремонт доріг загальнонаціонального значення, 35% – на місцеві шляхи. П’ять відсотків коштів передбачатимуть на заходи щодо підвищення рівня безпеки на дорогах, зокрема спорудження кільцевих розв’язок на автошляхах державного значення, острівців безпеки, а також освітлення та розмітку пішохідних переходів.

За офіційними даними, протяжність українських автошляхів становить 170 тис. км, з яких близько 50 тис. км – дороги загальнонаціонального значення, 120 тис. км – місцевого.

За автошляхи загальнонаціонального значення, як і раніше, відповідатиме «Укравтодор», за дороги місцевого значення – облдержадміністрації.

Цьогоріч на ремонт доріг в Україні у державній казні заклали рекордні 44 мільярди гривень, що на 37% більше у порівнянні з минулим роком. З них майже півмільярда гривень надійде на Волинь, понад 300 млн грн виділять для Рівненщини, близько 700 млн грн – для Житомирщини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали