16 Січня 2018
Новини

Радіо «Луцьк»: кінець 22-річної історії мовлення

Радіо «Луцьк»: кінець 22-річної історії мовлення

В останній день старого 2017 року – 31 грудня радіо «Луцьк» востаннє вийшло в ефір.

Головний музичний редактор Сергій Ткачук у прямому ефірі попрощався зі слухачами піснею The End американського рок-гурту The Doors. Після символічної паузи в ефір вийшло «Українське радіо».  Так закінчилася історія першої в Україні державної fm-станції.

До речі, Сергій Ткачук – єдиний ведучий ефіру, який досі працює із перших днів існування радіо. Нині його посада – головний музичний редактор.

Радіо «Луцьк» вперше почули в приймачах 14 січня 1995 року. З 1 лютого 1995 року офіційно станція звучала в ефірі. Радіо виходило не одразу цілодобово, але чути позивні Луцька можна було й у Ковелі.

Гостям студії радіо «Луцьк» була практично вся українська естрада, літератори, громадські діячі та політики. За рішенням редакційного колективу з 2013 року радіо, попри можливість втрати частини аудиторії, повністю відмовилося від російськомовної музики.

Досі радіо «Луцьк» входило до складу Волинської телерадіокомпанії. Також існувало Волинське радіо, служба інформації. Структура, як і подібні їй у інших областях, підлягали реформуванню, переходу до суспільного мовлення — Національної суспільної телерадіокомпанії.

З 1 січня радіо «Луцьк» як такого не стало. З 1 березня в ефірі звучатиме місцеве мовлення під брендом Українського радіо. Тобто, в ефірі на частоті 88,3 МГц у Луцьку певні години будуть місцеві ввімкнення і слухачам повідомлятимуть, що вони чують «Українське радіо. Луцьк».

При чому канал покриватиме не лише обласний центр, а й територію Волині на різних частотах: 100,4 МГц (смт. Цумань), 100,3 МГц (м. Нововолинськ), 91,8 МГц (м. Ковель), 107,8 МГц (смт. Любешів), 106,5 МГц (м. Горохів) та по радіотрансляційній мережі.

Ефірні проміжки будуть з 7:10 до 8:00, з 12:10 до 13, з 17:10 до 18:00, а також з 20:10 до 20:50. Радіо з 1 січня виходить у цих проміжках, але саме з весни будуть нові проекти, програми. У цей час слухачі чутимуть місцеві новини, прямі ефіри, авторські передачі.

За матеріалами «Конкурент»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему