16 Січня 2018
Новини

У цій країні жінки досі не мають права купляти алкоголь

У цій країні жінки досі не мають права купляти алкоголь

Президент Маїтріпала Сірісена заявив, що не дозволить жінкам на Шрі-Ланці купувати алкоголь на законних підставах. При цьому він уточнив, що наказав уряду відкликати реформу, що дозволила би жінкам працювати там, де продають алкогольні напої, не отримавши попередньо дозволу влади.

Як передає ВВС Україна, глава держави розповів, що дізнався про скасування заборони на алкоголь для жінок із газет. Причому нещодавно  уряд оголосив, що вніс зміни до закону 1955 року, погодившись із тим, що документ дискримінує жінок.

Критики ж звинуватили президента у тому, що він не ставиться до гендерної рівності серйозно.

«Це стосується не лише архаїчного закону про сексизм, а й архаїчної сексистської системи, в якій цей закон є ще одним інструментом контролю», – написав один із блогерів цієї країни.

Ще раніше міністр фінансів Шрі-Ланки заявляв, що такі закони перешкоджають розвитку країни і їх скасування є одним з ключових завдань сьогоднішньої влади.

Попри таку жорсткість закону, навіть його прихильники висловлюють побоювання, що зміни можуть призвести до збільшення кількості жінок, які вживатимуть алкоголь.

Нагадаємо, на Шрі-Ланці більшість жінок не вживає алкоголь через народні традиції та вважає, що це суперечить культурі цієї країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему