16 Січня 2018
Новини

Знайшли Ноїв ковчег, якому майже п’ять тисяч років

Знайшли Ноїв ковчег, якому майже п’ять тисяч років

Місце висадки Ноя на горі Арарат знайшла китайська експедиція.

Шлях до Ноєвого ковчега дослідникам вказали курди, які провели їх таємними стежками схилом гори Арарат. Судно, завдяки якому біблійний герой Ной врятував себе, свою сім’ю і різноманіття тварин по парі від Всесвітнього потопу, перебувало на висоті трохи більше 4 тисяч метрів.

Його рештки виявили китайські дослідники-кінодокументалісти з групи під назвою Noah’s Ark Ministries International (NAMI), що базується в Гонконзі. Пишуть ЗМІ.

«Ми побачили велику обмерзлу дерев’яну платформу із фрагментами стін по краях, усе це нагадувало залишки величезної дерев’яної коробки, – розповів один з членів експедиції Ман-фай Юень. – Ми навіть побували всередині й побачили кілька відсіків, відгороджених дерев’яними балками. Там, найімовірніше, і розміщувалися тварини».

Після поверхневого огляду, дослідники взяли зразки однієї з балок і віддали на радіовуглецевий аналіз. Він показав, що деревині приблизно 4800 років.

Як доказ своєї знахідки китайці  подали фотографії себе на тлі засніжених кам’янистих схилів та відео, котре стали показувати в багатьох країнах.

Нагадаємо, більшість учених на сьогодні не сприймає біблійні тексти як достовірний історичний документ. А історія про Всесвітній потоп і Ноїв ковчег зчитується як мотив, запозичений у більш ранніх релігій сусідніх народів.

Крім того, геологи наполягають, що Земля не зберегла жодних слідів потопу, а вони обов’язково мали би залишитися. Втім, групи ентузіастів і досі не припиняють пошуки ковчега, надаючи йому містичного значення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали