16 Січня 2018
Новини

Затримали польку, яка тримала українців у рабстві

Затримали польку, яка тримала українців у рабстві

Зловмисниця використовувала особисту ситуацію і незнання українцями польської мови.

Окружна прокуратура у Вроцлаві звинуватила 44-річну Аґнєшку, яка керувала кадровою політикою будівельних фірм, у торгівлі людьми. Вона здійснювала набір українців на роботу для трьох вроцлавських будівельних фірм. Про це повідомляє PolskieRadio.

Як поінформували польські прикордонники, проти зловмисниці висунуто 20 звинувачень, зокрема 17 з них стосується торгівлі людьми. У працівників відбирали паспорти, аби вони не могли вільно їздити по країні та покидати робочі місця.

Щодо громадян України застосовували також так званий механізм боргів, тобто за повернення паспорта обвинувачена вимагала виплатити витрати, пов’язані з працевлаштуванням іноземців.

За словами слідчих, зловмисниця дійшла до того, що встановлювала штрафи, не виплачуючи найманим працівникам зарплат. Працівників також карали за те, що вони хворіли, змінювали роботу або не відповідали на дзвінки від роботодавців.

Слідство за фактом торгівлі людьми відкрито Окружною прокуратурою у Вроцлаві після попереднього провадження у справі про приховування паспортів, що проводили співробітники Прикордонної служби.

Жінці загрожує щонайменше 3 роки позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали