15 Січня 2018
Новини

Американська модель втратила ноги через тампон

Американська модель втратила ноги через тампон

Американська модель Лорен Вассер (Lauren Wasser), котра кілька років тому втратила ногу через інфекцію, що потрапила в організм через гігієнічний тампон, пережила ампутацію другої кінцівки. Про це повідомляє independent.co.uk.

У 2012 році Вассер використовувала тампон, який виявився заражений стафілококом. Бактерія викликала інфекційно-токсичний шок. Перші симптоми нагадували грип, проте стан дівчини продовжував погіршуватися. Після серцевого нападу вона опинилася в реанімації, потім її ноги вразила гангрена. Американці ампутували ступню і частину гомілки на правій нозі та пальці – на лівій.

Лікарі рекомендували ампутувати і ліву ногу, проте Вассер сподівалася її зберегти. У листопаді 2017 року модель розповіла про своє життя. «На моїй лівій ступні – відкрита виразка, немає п’яти і немає пальців, – писала вона. – Через кілька місяців неминуче доведеться ампутувати і цю ногу. З цим нічого не вдієш».

Вассер закликає американську владу прийняти законопроект, який зобов’яже виробників жіночих гігієнічних продуктів розкривати склад використовуваних компонентів і можливу шкоду для здоров’я. З 1997 року Конгрес десять разів розглядав і відкидав вказаний законопроект.

На кожні сто тисяч американок, які використовують тампони, припадає три-чотири випадки інфекційно-токсичного шоку в рік. У 1980-і від нього загинули 38 жінок. Новий сплеск хвороби стався в 2002 році, коли інфекційно-токсичний шок призвів до загибелі восьми мешканок штату Каліфорнія.

У 2017 році повідомлялося, що в Тижні альтернативної моди в Белфасті взяла участь мешканка Шотландії Стейсі Періс, яка стала першою британською моделлю з ампутацією обох ніг. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали