15 Січня 2018
Новини

Що чекає Україну та світ в 2018 році?

Що чекає Україну та світ в 2018 році?

Із 1 січня водіям доведеться їздити повільніше – в населених пунктах швидкість руху буде обмежена до 50 км/год. Так сподіваються зменшити кількість аварій. А водії, які отримують права вперше, будуть володіти ними тільки два роки. Наступне посвідчення на 30 років їм видадуть, лише якщо за цей час вони здійснять не більше від двох порушень.

НОВИЙ ЗВ’ЯЗОК

Уже в лютому-березні 2018 року в Україні може запрацювати 4G, який відрізняється більшою швидкістю передачі даних, ніж 3G. Правда, станеться це, якщо Нацкомісії у сфері зв’язку вдасться успішно провести тендер.

ДОГОВІР ІЗ ЛІКАРЕМ

У цьому році в країні запрацює медична реформа. До липня українці повинні будуть вибрати собі сімейного лікаря і укласти з ним договір. Кожному лікарю держава з бюджету виділить 370 грн на рік на пацієнта (але їх повинно бути не більше ніж 2000). Ці гроші лікар повинен буде направити не тільки на лікування, але і на зарплату, а також комуналку.

ПРОЩАВАЙ, ДРІБ’ЯЗОК

Із 2018 року вже не карбуватимуть нових монет: фактично дріб’язок зникне з обігу через дорожнечу виробництва. Сьогодні в грошовому обігу України перебувають 12,9 млрд монет. Найбільше 10-копійчаних (3,8 млрд штук).

НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА

1 вересня першокласники, які підуть в школу, закінчать її аж через 12 років. Нова українська школа стане трирівневою і буде ділитися на: початкову (перший-четвертий класи), середню (п’ятий-дев’ятий класи) і профільну. Старшокласники самі вибиратимуть, чи хочуть вони здобувати професійну освіту (коледж) або академічну (гімназії з поглибленим вивченням предметів).

ЗДАДУТЬ ПАЛЬЧИКИ

Уже в першому кварталі наступного року іноземці будуть в’їжджати в Україну, здавши відбитки пальців. Насамперед ця система запрацює на кордоні з Росією.

ОЛІМПІАДА

9 лютого в корейському Пхенчхані стартує зимова Олімпіада, де головні медальні надії України – на біатлоністок. Наші дівчата в цьому році вже порадували успіхами на етапах Кубка світу. Вперше на Іграх під нейтральним прапором виступлять росіяни. Таке покарання Міжнародний олімпійський комітет ввів для всієї збірної через допінговий скандал.

ЗА ГАРНИЙ ФУТБОЛ

Футбольна збірна України не зіграє на чемпіонаті світу з футболу, який стартує 14 червня в Росії. Але і без команди Шевченка ця подія, безумовно, заслуговує на увагу. Німці, бразильці, аргентинці, іспанці – всі зірки світового футболу будуть виблискувати місяць. Чи показуватимуть мундіаль в Україні ще не вирішили, але навіть якщо відмовляться, вболівальники знайдуть, де подивитися чемпіонат.

НОВИНКИ ГАДЖЕТІВ

У першій половині 2018 року компанія «Apple» випустить друге покоління смартфона iPhone SE. Спадкоємець отримає технічні можливості торішнього iPhone 7, включаючи процесор Apple A10. При цьому він збереже 4-дюймовий дизайн і сканер відбитків пальців Touch ID. У другій половині року вийдуть три моделі гаджета, які зовні будуть ідентичні iPhone X. Але першою гучною новинкою 2018 року, ймовірно, стане Samsung Galaxy S9 з безрамковим дисплеєм, який буде розпізнавати обличчя і сканувати сітківку очей.

«ОСКАР» БЕЗ УКРАЇНИ

4 березня в США в 90-й раз роздадуть статуетки «Оскар». Топ-претендентом на «Кращий фільм 2017 року» є британська драма «Темні часи» з Гарі Олдманом у ролі Вінстона Черчілля. Що стосується номінації «Кращий фільм іноземною мовою» (на жаль, українська стрічка «Рівень чорного» не потрапила навіть до шорт-аркуша), тут будуть битися між собою драма «Нелюбов» росіянина Андрія Звягінцева і сатирична стрічка «Квадрат» шведа Рубена Естлунда, яка вже отримала «Золоту пальмову гілку» в цьому році.

«ЄВРОБАЧЕННЯ» НА КРАЮ КОНТИНЕНТУ

Цього року пісенний конкурс пройде в столиці Португалії Лісабоні з 8 по 12 травня. Хто поїде від України на конкурс, стане відомо 24 лютого. На цей раз вибирати переможця буде журі у складі Андрія Данилка, Джамали та Євгена Філатовича, відомого як Maneken.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему