15 Січня 2018
Новини

Підлітки, які влаштували різню у школі в РФ, перебувають у лікарні

Підлітки, які влаштували різню у школі в РФ, перебувають у лікарні

Підлітки, які напали та порізали учнів і вчительку пермської школи (Росія), затримані, вони перебувають у лікарні, оскільки після атаки спробували заподіяти каліцтва собі або одне одному. Ймовірно, один з них учень, а другий – випускник, повідомляє «КП в Україні». 

Журналісти припускають, що хлопці хотіли влаштувати напад, як в американській школі «Колумбайн» у 1999 році.

За однією з версій, вони ввірвалися в клас до четвертокласників близько десятої ранку за місцевим часом (сьома ранку за Києвом) і почали завдавати поранень дітям і вчителю. Як розповіли очевидці, один був з нунчаками (східна зброя, що являє собою дві короткі палиці, з’єднані шнуром або ланцюгом), другий – із ножем. Один з підлітків нібито не давав виходити з класної кімнати, другий – завдавав рани. Частина класу змогла втекти в найближчий торговий центр «Кит».

В результаті нападу постраждала вчителька, у якої важкі поранення шиї, та кілька учнів. Повідомляють, що один із нападників перебував на обліку в психіатра. Один із хлопців на фотографіях у соцмережах позує з автоматами.

– Він минулого року закінчив дев’ятий клас. Неодноразово залишався на другий рік. За ідеєю, мав би уже бути в одинадцятому. Погано вчився. Раніше агресивним не був, поводився спокійно в школі. Сім’я у нього благополучна, є і батько, і мама. Але з дому він тікав. Не подобалося, що контролювали, – розповів один із учнів школи.

За іншими даними, один із нападників – учасник олімпіад із фізики. У хлопця, який уже випустився зі школи, залишився старий пропуск, так він зміг потрапити всередину.

Журналісти припускають, що хлопці готували напад за сценарієм трагедії в американській школі «Колумбайн». У 1999 році після масового вбивства однолітків підлітки наклали на себе руки. Так само діяв восени 2017 року школяр з підмосковної Івантїївки.

За останніми даними, в результаті нападу постраждали 15 осіб, 12 з них були госпіталізовані. Вчительці та двом підліткам провели операції в міській клінічній лікарні № 4. Як розповіла уповноважений при президенті РФ з прав дитини Анна Кузнецова, учні 4-го класу «захищали вчительку, яка намагалася зупинити 16-річних хлопців, котрі різали дітей ножами».

Учень 4Б класу розказав, що під час нападу йшов урок праці. Педагог Наталя Шагуліна дала завдання і спостерігала за дітьми, сидячи за своїм столом.

– Раптом до класу ввійшли два дорослих хлопці. Вони були в чорних штанях і таких же чорних кофтах, роти у них були закриті темними масками, а на очах – темні окуляри. В руках у кожного було по ножу, – розповів один з учнів.

Учителька потяглася за своїм телефоном, і один із хлопців схопив її, а другий кинувся до дітей і почав хапати всіх підряд.

Лікарі розповіли, що у більшості дітей порізані різні частини тіла. В одного хлопчика десяти років різана травма шиї, в іншого – проникне поранення ока. Нападники – 16-річний Лев Біджаков і його друг Олександр Буслідзе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему