11 Січня 2018
Новини

Актор Джуд Лоу зіграє в поттеріані Дамблдора-гея

Актор Джуд Лоу зіграє в поттеріані Дамблдора-гея

15 листопада в прокат вийде друга частина спін-оффу фільмів про Гаррі Поттера «Фантастичні звірі та злочини Гріндельвальда».

Дії розгорнуться у Парижі в 1920-х роках. Сюжет розвиватиметься за декілька місяців після подій, які показали у картині «Фантастичні тварини і де вони мешкають». Могутній темний маг Геллерт Гріндевальд утікає з-під варти і збирає однодумців. Єдиний маг, який може зупинити злодія, ­– чарівник Албус Дамблдор, який колись був найкращим другом Гріндевальда. Проте впоратися зі злим чаклуном самостійно йому не вдасться. Дамблдор вирішує заручитися підтримкою свого колишнього учня, Ньюта Скамандра.

Роль Гріндевальда дісталася Джонні Деппу. А от найвеличнішого чаклуна всіх часів зіграє Джуд Лоу. Про те, що Лоу втілиться в Албуса, стало відомо ще у квітні 2017 року. Нині актор активно готується до ролі мага. Зокрема, нещодавно Джуд зізнався, що зустрічався з творцем поттеріани – Джоан Роулінг.

За словами актора, він проговорив із письменницею цілий день. Роулінг була дуже люб’язною та поділилася з артистом не лише деталями з біографії персонажа, а і планами стосовно розвитку образу в наступних фільмах. Така бесіда направила актора у потрібне русло.

Незважаючи на оприлюднення такої інформації, актор відмовився давати коментарі щодо подій у майбутньому фільмі.

Нагадаємо, за сюжетом книг про Гаррі Поттера, Альбус подружився з Гріндевальдом улітку, після закінчення Гоґвортса. Вони разом мріяли підкорити світ, «заради загального блага». Товариші хотіли знайти Дари Смерті. Тим часом Дамблдор і його брат Аберфорт усе частіше сварилися через недостатній догляд Альбуса за Аріаною (душевнохворою сестрою). І коли в запалі суперечки Гріндевальд застосував до його брата заклинання «Круціатус», а Альбус став на захист Аберфорта, виникла сутичка. В ході битви була випадково убита Аріана. Ніхто з них точно не знав, чиє заклинання вбило дівчину, але цей страх переслідував Дамблдора все життя.

З того часу між Албусом та Геллертом наростає запекла боротьба. Ймовірно, сюжет у новому фільмі розвиватиметься на фоні вищеописаних подій.

Ще одна теорія, яка, можливо, реалізується у картині, – Дамблдор постане перед публікою геєм.

Про те, що Албус – гомосексуаліст, Джоан Роулінг казала вже давно. Після цього мільйонна армія фанатів поттеріани почала знаходити у книгах натяки, які підтверджували цю теорію. Зокрема, домашня тварина Дамблдора – хижий птах Фенікс, забарвлений у кольори веселки, які символізують ЛГБТ-спільноту. Окрім того, Албус одягався не так, як належить справжньому чоловікові, – то пурпурова мантія, то квітчастий ковпак, то червоні чоботи на підборах. Іще один факт на захист того, що маг був геєм, – чоловік дуже чутливий. Він відразу зрозумів, що головна слабкість Волдеморта – в його нездатності любити. І нарешті, цю теорію підтверджують ліберальні погляди директора школи.

Як розвиватиметься сюжет фільму «Фантастичні звірі і злочини Гріндевальда» і чи справді Албус виявиться геєм, глядачі дізнаються 15 листопада. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему