5 Січня 2019
Новини

Чим смакують на Різдво у різних країнах світу

Чим смакують на Різдво у різних країнах світу

Наближається одне з найсвітліших християнських свят – Різдво Христове. У різних країнах світу існують свої традиції святкування, а також частувань у Святвечір – переддень Різдва. Як же виглядає традиційний різдвяний стіл у різних куточках земної кулі?

Україна

В Україні в переддень Різдва традиційно готують 12 пісних страв, серед яких обов’язково повинні бути кутя та вареники. Начинка може бути найрізноманітнішою: капуста, картопля, гриби, яблука, квасоля, вишні, мак і навіть мариновані огірки та оселедець.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Швейцарія

Швейцарці полюбляють м’ясо. Під час святкової вечері вони нанизують шматочки м’яса на довгу вилку і занурюють їх у киплячий бульйон. При цьому каструлька з бульйоном стоїть на столі. Приготовлене м’ясо подають з картоплею фрі або картопляними чипсами. Смаку додають різноманітні соуси.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Данія

Святкова різдвяна страва данців – flæskesteg (флескестег). Це запечена свинина з тушкованою червоною капустою, карамелізованою картоплею та чипсами.

На десерт подають ris’a’lamande – рисову кашу з мигдалем, збитими вершками і ваніллю.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Португалія

У Португалії вечеря напередодні Різдва називається «consoada». На столі обов’язково повинна бути страва під назвою «bacalhau». В принципі, bacalhau по-португальськи означає просто «тріска», але оскільки біля португальських берегів тріска не ловиться, португальці традиційно споживали в їжу тріску, спійману в Північній Атлантиці, засолену та висушену. До риби додають картоплю, яйця, відварену цибулю, нут, капусту та зелень. Усе це поливають оливковою олією і соусом з нарізаної сирої цибулі, часнику і петрушки. Іншою традиційною стравою є polvo à lagareiro (восьминіг на грилі) та batatas a murro (товчена картопля, яка запікається в духовці із часником, петрушкою і оливковою олією).

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Британія

У Великій Британії традиційно їдять індичку (хоча часто її замінюють на гуску або курку) із журавлинним соусом і брюссельською капустою. Також подають pigs in blankets (невеликі ковбаски, загорнуті в бекон), смажені моркву, картоплю і пастернак.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Польща

У Польщі в Святвечір традиційно їдять борщ із варениками. У цій країні, так як і в Україні, традиційно подають 12 страв.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Нова Зеландія

У Новій Зеландії в переддень Різдва їдять усе, що можна приготувати на барбекю. Не уявляють жителі цієї частини світу Різдво і без торта-безе Павлова.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Швеція

На традиційному різдвяному столі у Швеції ви знайдете шинку, фрикадельки, ковбаски, різні види оселедця, копченого лосося або вугра, червону капусту, брюссельську капусту і картопляну запіканку з анчоусами, яку називають «Спокуса Янссона».

Філіппіни

На Філіппінах Святвечір – або Noche Buena – зазвичай починається опівночі. До святкового столу готують окіст, а як гарнір – спагеті чи рис. На десерт філіппінці їдять фруктовий салат, приготований з винограду, яблук, вишень і тропічних фруктів, таких як папая і ананас, і приправлений сумішшю вершків і згущеного молока. Також готують молочний флан – десерт, який нагадує крем-брюле.

Гватемала

У Гватемалі опівночі перед Різдвом частуються тамале – коржами з кукурудзяного борошна, загорнутими в кукурудзяне листя, з начинкою з м’ясного фаршу, сирів, фруктів або овочів. Готують таку смакоту на парі.

Чим смакують на Різдво у різних країнах?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали