5 Січня 2018
Новини

Як приготувати нестандартний вінегрет з овочів, фруктів і м’яса

Як приготувати нестандартний вінегрет з овочів, фруктів і м’яса

Вінегрет – одна з найпоширеніших страв на новорічно-різдвяному столі. Але його можна приготувати не тільки за традиційним рецептом, але і з додаванням несподіваних інгредієнтів – наприклад, фруктів чи фаршированого перцю.

Вінегрет з овочів

4 – 5 шт. варених картоплин;

1 варений буряк;

1 варена морква;

2 солоні огірки;

100 г квашеної капусти;

50 г зеленої цибулі;

2 – 3 ст. ложки рослинної олії;

¼ склянки оцту;

1 чайна ложка гірчиці;

цукор, сіль і перець за смаком.

Варену картоплю, огірки, очищену моркву нарізаємо скибочками, кубиками або соломкою і складаємо в миску. Туди ж додаємо шинковану квашену капусту. Гірчицю, сіль, перець, цукор розтираємо з олією і розводимо оцтом.

Перед подачею до столу овочі змішуємо з приготовленим соусом, прикрашаємо скибочками буряка і посипаємо зеленою цибулею. Також, за бажанням, можна прикрасити вінегрет свіжими огірками та помідорами.

Вінегрет з фруктів і овочів

1 яблуко;

1 груша;

1 мандарин;

1 апельсин;

3 – 4 шт. вареної картоплі;

1 варена морква;

1 огірок;

по 50 г селери, салату і горошку;

петрушка;

1 ложка лимонного соку;

сіль і цукор за смаком;

половина склянки майонезу.

Очищені яблука, груші, картоплю, моркву, огірки нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в миску. Туди ж додаємо горошок, нарізану селеру і листочки зелені петрушки.

При подачі на стіл продукти злегка солимо, посипаємо цукром і змішуємо з майонезом і лимонним соком.

Укладаємо вінегрет у салатник, прикрашаємо скибочками апельсина, часточками мандарина і зеленим салатом.

Вінегрет із фаршированого перцю з картоплею

1 банка (500 г) фаршированого перцю;

5 – 6 шт. вареної картоплі;

2 яйця;

сіль за смаком;

кріп;

100 г зеленої цибулі.

Очищені картоплю і круто зварене яйце нарізаємо тонкими скибочками, укладаємо в миску. Додаємо перець, нарізаний на частини, солимо, перемішуємо і поміщаємо гіркою в салатник.

Потім гірку потрібно обкласти кантиком з дрібно нарізаної зеленої цибулі, прикрасити часточками звареного яйця і посипати кропом.

Вінегрет з консервованим м’ясом

1 банка тушкованого м’яса (300 – 400 г);

5 – 6 шт. вареної картоплі;

3 солоних огірки;

1 варений буряк;

100 г зеленої цибулі;

1 – 2 яйця;

половина склянки майонезу;

1 чайна ложка гірчиці;

сіль і перець за смаком;

кріп;

1 ст. ложка оцту.

Огірки й очищену картоплю нарізаємо тонкими скибочками. М’ясо – маленькими шматочками. Все складаємо в миску і змішуємо з майонезом, оцтом, сіллю, перцем, гірчицею та дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Вінегрет поміщаємо гіркою в салатник, прикрашаємо скибочками буряка, часточками звареного круто яйця, а також, за бажанням, листками салату. Зверху посипаємо кропом. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему