Як приготувати нестандартний вінегрет з овочів, фруктів і м’яса
Вінегрет – одна з найпоширеніших страв на новорічно-різдвяному столі. Але його можна приготувати не тільки за традиційним рецептом, але і з додаванням несподіваних інгредієнтів – наприклад, фруктів чи фаршированого перцю.
Вінегрет з овочів
4 – 5 шт. варених картоплин;
1 варений буряк;
1 варена морква;
2 солоні огірки;
100 г квашеної капусти;
50 г зеленої цибулі;
2 – 3 ст. ложки рослинної олії;
¼ склянки оцту;
1 чайна ложка гірчиці;
цукор, сіль і перець за смаком.
Варену картоплю, огірки, очищену моркву нарізаємо скибочками, кубиками або соломкою і складаємо в миску. Туди ж додаємо шинковану квашену капусту. Гірчицю, сіль, перець, цукор розтираємо з олією і розводимо оцтом.
Перед подачею до столу овочі змішуємо з приготовленим соусом, прикрашаємо скибочками буряка і посипаємо зеленою цибулею. Також, за бажанням, можна прикрасити вінегрет свіжими огірками та помідорами.
Вінегрет з фруктів і овочів
1 яблуко;
1 груша;
1 мандарин;
1 апельсин;
3 – 4 шт. вареної картоплі;
1 варена морква;
1 огірок;
по 50 г селери, салату і горошку;
петрушка;
1 ложка лимонного соку;
сіль і цукор за смаком;
половина склянки майонезу.
Очищені яблука, груші, картоплю, моркву, огірки нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в миску. Туди ж додаємо горошок, нарізану селеру і листочки зелені петрушки.
При подачі на стіл продукти злегка солимо, посипаємо цукром і змішуємо з майонезом і лимонним соком.
Укладаємо вінегрет у салатник, прикрашаємо скибочками апельсина, часточками мандарина і зеленим салатом.
Вінегрет із фаршированого перцю з картоплею
1 банка (500 г) фаршированого перцю;
5 – 6 шт. вареної картоплі;
2 яйця;
сіль за смаком;
кріп;
100 г зеленої цибулі.
Очищені картоплю і круто зварене яйце нарізаємо тонкими скибочками, укладаємо в миску. Додаємо перець, нарізаний на частини, солимо, перемішуємо і поміщаємо гіркою в салатник.
Потім гірку потрібно обкласти кантиком з дрібно нарізаної зеленої цибулі, прикрасити часточками звареного яйця і посипати кропом.
Вінегрет з консервованим м’ясом
1 банка тушкованого м’яса (300 – 400 г);
5 – 6 шт. вареної картоплі;
3 солоних огірки;
1 варений буряк;
100 г зеленої цибулі;
1 – 2 яйця;
половина склянки майонезу;
1 чайна ложка гірчиці;
сіль і перець за смаком;
кріп;
1 ст. ложка оцту.
Огірки й очищену картоплю нарізаємо тонкими скибочками. М’ясо – маленькими шматочками. Все складаємо в миску і змішуємо з майонезом, оцтом, сіллю, перцем, гірчицею та дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Вінегрет поміщаємо гіркою в салатник, прикрашаємо скибочками буряка, часточками звареного круто яйця, а також, за бажанням, листками салату. Зверху посипаємо кропом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.