Традиційно на Новий рік українці кладуть на стіл найкращі наїдки.
Деякі страви вперше потрапляють до святкового меню, а деякі є улюбленими й традиційними з року в рік. Отже, незмінні супутники святкування: салат «Олів’є» та «Шуба», канапки з червоною ікрою, оселедець або червона рибка, холодець, шампанське та мандарини. У зв’язку зі здорожчанням продуктів цьогоріч за схоже з минулим роком новорічне меню доведеться викласти майже удвічі більше коштів. Найдорожчими пунктами стануть ікра або ж червона риба та алкоголь. Ціна саме на ці продукти зросла майже втричі.
За підрахунками експертів, 3 кг салату «Олів’є» традиційної рецептури обійдеться у 130,81 грн. Це на 26,5 % більше, ніж минулого року. Трохи дешевше – 84,68 грн – коштуватиме салат «Оселедець під шубою». Суттєво зростуть витрати на м’ясні продукти. Вартість овочів на новорічному столі складе, в середньому, 150 грн. Фрукти – ще 100 грн. Солодощі – у рамках 150 грн.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.