26 Грудня 2017
Новини

2017-й: миті, які не забудеш

2017-й: миті, які не забудеш

Головні події якi найбiльше запам’ятали українцi та факти року, що минає.

Проведення Євробачення в Україні

Після феноменальної перемоги Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення» у 2016 року, Україна отримала змогу провести наступний конкурс у себе. Євробачення стало знаковою подією для України, адже «привабило» в Україну туристів.

Довгоочікуваний безвіз

521 голос «за» і нарешті, з 11 червня наступив безвізовий режим, на який Україна так довго чекала. Тепер українці можуть вирушати без віз майже до усіх держав-членів Євросоюзу. Безвіз сприяв появі в країні лоукостів, і хоча, попри чутки, що українці не побачать дешевих квитків, через скандали аеропорту «Бориспіль» з авіакомпанією Ryaniar, в Україні успішно діють авіаперевізники з низькими цінами на польоти.

В країні стартувала медична реформа

1 січня 2017 року в Україні стартувала «медична реформа», яка обіцяла змінити життя українців та підхід до їх лікування. Хоча українці ще не надто відчули на собі переваг медичної реформи, але перші кроки для цього зроблені. Медична реформа обіцяє знищити систему «хабарів» та спекуляції на вартості ліків та запровадити чимало нововведень.

Масштабна хакерська атака - вірус Петя

Наймасштабніша хакерська атака спричинила збій у більшості стратегічних та державних установ, банків та медіа по усій країні. Внаслідок атаки були заблоковані найбільші установи нашої країни – аеропорти, Укрзалізниця, Укртелеком та Укрпошта.

Реформація – рух, що змінив світ

В 2017 році Україна відзначала 500-річчя європейської Реформації, указ для проведення якої підписав Президентом України Петро Порошенко. Президент наголосив на історичній важливості цієї знакової події для усієї Європи, утвердженні ідеї рівності прав і свобод людини, розвитку соціальних інституцій. В результаті, впродовж усього року були проведені обласні, міські та районні мотиваційні фестивалі по усій Україні, велопробіги, автопробіги, молодіжні концерти, табори, відбулись церковні навчальні програми, лекції, уроки, семінари в навчальних закладах, проведення акцій «Чисте серце – чисте місто».

Сергій КВАШЕНЯК

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему