19 Грудня 2017
Новини

Яке сьогодні свято - 19 грудня

Яке сьогодні свято - 19 грудня

Із Днем святого Миколая! А також вітаємо із професійним святом – днем адвокатури!

День святого Миколая

Свято виникло приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли святий Миколай був покликаний Господом на Небо. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місті Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій Церкви.

Миколай прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням – отримав безцінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.

Не дивно, що саме в цей День під егідою ООН проходить і відзначається Міжнародний день допомоги бідним. У західній католицькій традиції День Святого Миколая відзначається 6-го грудня. Це пов’язано з традиціями відзначати подібні свята за юліанським календарем. У православній та слов’янської - 19-го грудня.

З Днем Святого Миколая!

День адвокатури України

В грудні 2002 року Президент України підписав Указ № 1121/2002 про встановлення в Україні професійного свята – Дня адвокатури, який відзначається щорічно 19 грудня. Відповідно до Закону України «Про адвокатуру», який був введений в дію постановою Верховної Ради від 19 грудня 1992 року, Адвокатура України - це добровільне професійне громадське об’єднання, покликане сприяти захисту прав, свобод і представляти законні інтереси громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, юридичних осіб, надавати їм іншу юридичну допомогу.

Міжнародний день допомоги бідним

19 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день допомоги бідним.

За даними міжнародних експертів на кінець 20 століття близько чверті всього населення планети, тобто півтора мільярда людей, живе в злиднях. У зв’язку з цим ООН прийнято кілька програм, що ставлять своєю метою викорінювання убогості.

Перші програми з ліквідації бідності почали діяти ще 10 років тому, проте поки що число тих, які живуть за межею бідності не зменшується.

День співробітництва Південь-Південь Організації Об’єднаних Націй

1978 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 58/220, в якій ухвалила проголосити 12 грудня Днем співробітництва Південь-Південь Організації Об’єднаних Націй. Конференція Організації Об’єднаних Націй по технічному співробітництву між країнами, що розвиваються відбулася в Буенос-Айресі, 30 серпня-12 вересня 1978 року.

Релігійні свята

Святителя Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських

Різдвяний піст

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали