18 Грудня 2017
Новини

Унікальне лікувально-діагностичне відділення відкрили у Волинській обласній лікарні (фото)

Унікальне лікувально-діагностичне відділення відкрили у Волинській обласній лікарні (фото)

У Волинській обласній клінічній лікарні сьогодні відбулося урочисте відкриття другої черги лікувально-діагностичного відділення, аналогів якого за рівнем та потужністю медичного обладнання серед обласних лікарень України немає.

– Відділення об’єднало три центри, 19 кабінетів і одне стаціонарне відділення. Але головна його перевага – це унікальність, – зазначив головний лікар волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор. –  За своїми технічними можливостями й рівнем надання медичних послуг воно не має аналогів серед обласних лікарень України. А найбільший потенціал відділення – наш колектив, люди, які є інтелектуальним каталізатором Волинської обласної лікарні, які проходять спеціальну підготовку за кордоном і є професіоналами своєї справи. Думаю, сьогодні не знайдеться таких рідкісних захворювань, які би ми не змогли діагностувати на базі нашої обласної клінічної лікарні.

– Відділення охоплює всю можливу діагностичну базу. Ми оновили МРТ, забезпечили медичну апаратуру, яка має фантастичні можливості. Це і комп’ютерна томографія, і нові апарати УЗД. Придбано два апарати в лабораторію, за допомогою яких за кілька хвилин можуть здати аналізи близько 120 пацієнтів. За одну годину маємо можливість провести п’ять тисяч аналізів, а протягом однієї робочої зміни – близько 35 тисяч!

Офтальмологічний центр оснащений максимально потужно. Проводимо всі операції на задньому відділі ока, на сітківці, здійснюємо заміну кришталика – проводимо всі офтальмологічні оперативні втручання і повну діагностику ока. Є апарат комп’ютерної томографії спеціально для обстеження ока, найближчим часом буде встановлений іще один лазер, особливо значущий для хворих на цукровий діабет, у яких страждає зір.

Ноу-хау відділення – міограф, який дає можливість точно виявити порушення іннервацій верхніх і нижніх кінцівок, усього організму, дозволяючи точно визначити пошкоджений нерв.

Присутній на відкритті голова Волинської обласної ради Ігор Палиця оглянув нові сучасні відділення лікувально-діагностичного центру, відзначивши високий рівень технологічного оснащення та сучасні можливості центру. Також Ігор Петрович додав, що найближчим часом Волинська обласна рада планує максимально сприяти проведенню ремонтних робіт в інфекційній лікарні та психіатричній лікарні, де вже закінчують дах і візьмуться за внутрішнє оформлення.

– Ми дійсно пересвідчилися в унікальності цього відділення. Той, хто хоче, той і робить, тому і хочеться допомогти, – зазначив Ігор Палиця.

Окремої уваги заслуговує відділення інтервенційної ангіографії, в якому важкохворих пацієнтів із патологіями судин та онкозахворюваннями лікують за допомогою інноваційних технологій, зокрема за допомогою апарата ангіографа, проникаючи у судини, перекривають кровотік до пухлин, лікують гангрени й інші важкі захворювання. Нині відділення має не тільки високоточне обладнання, але сучасний ремонт, зручні й комфортні для пацієнтів палати, цілодобове відеоспостереження, можливість для хірургів вести постійний контроль стану здоров’я своїх пацієнтів.

– Відділення такого рівня – одне з кращих в Україні у галузі судинної хірургії за якістю лікування, за оснащенням і ліжковим фондом, – зазначив Юрій Легкодух, судинний хірург, завідувач відділення інтервенційної радіології з рентген-хірургічним блоком № 2 Волинської обласної клінічної лікарні.

– У нас пацієнти тривалий час перебувають у суворому ліжковому режимі, тож тепер лікарі мають можливість здійснювати постійний нагляд за кожним із пацієнтів, ми ввели усі можливі інновації в роботу відділення. У нас найбільша інтенсивність використання ліжко-місць, тому потреба в роботі відділення стає все більш значимою, – зазначила Любов Лимар, завідувач відділення інтервенційної радіології.

Загалом у новому лікувально-діагностичному центрі розміщені офтальмологічний центр, центр слуху та мови, центр інвазивних втручань на серці, судинах головного мозку, вживлення електрокардіостимуляторів та катетерів, установки портів селективної хіміотерапії; центр лабораторної діагностики, де проводяться клінічні та імунохімічні дослідження. Окрім того, в лікувально-діагностичному центрі розміщені три операційних блоки, де будуть проводитись абляції аритмогенних зон серця, коронарографії, стентування судин. У відділенні розміщені 18 високоспеціалізованих кабінетів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему

Останні матеріали