15 Грудня 2017
Новини

Бізнесмени й політики проводять переговори у саунах, аби їх не прослуховували

Бізнесмени й політики проводять переговори у саунах, аби їх не прослуховували

Після того як в Україні постійно спливають записи прослуховувань і зйомки прихованими камерами, українці стали шукати затишні місця для ведення приватних або ділових переговорів – пише vesti-ukr.com.

Для таємних бесід використовують лазні і виїзд в ліс, де немає зв'язку. Попит породжує пропозиції: готелі і ресторани готові надавати послуги щодо проведення переговорів у захищених від прослуховування кімнатах.

До речі, днями в Харкові затримали правоохоронця, який створив злочинне угрупування для викрадення людей, а свої темні справи вони обговорювали під час щотижневого походу в лазню.

Самі правоохоронці пояснюють це тим, що в лазні люди роздягаються догола, тому начепити на себе відеокамеру або диктофон просто неможливо. Але такі місця використовують не тільки в злочинних цілях.

«Тепер багато бізнесменів шукають способи як захиститись від прослуховування. Це найактуальніша проблема зараз - як захиститися від правоохоронних органів, - каже адвокат Іван Ліберман. -  Таке враження, що служби вже розучилися працювати, і єдиний їх доказ - це відео і аудіо таємні записи».

Бізнесмен Віктор з Кіровоградської області розповів, де ховаються місцеві від сторонніх очей і вух. За його словами, недалеко від Каменська є місце в лісі, де повністю відсутній  мобільний зв'язок.

«Там така природна западина в лісі недалеко від дороги. Жоден мобільний оператор не може туди дістати. Часто уздовж дороги стоять дві-три машини, це означає, що десь в глибині лісу важливі люди ведуть переговори. Називати прізвища не буду, але там і керівники області, поліції, податкової», - говорить бізнесмен.

Один з колишніх депутатів розповів, що важливі переговори проводять навіть у повітрі. «На приватному літаку влаштовують прогулянку без мобільних телефонів. Там все і вирішують», - зізнається він.

А ось в областях на кордоні з Європою тепер для переговорів і передачі грошей і зовсім виїжджають за кордон. «Там ні СБУ, ні НАБУ, ніхто не має право проводити прослуховування або затримувати. Це нова фішка. Тому що ми знаємо, що нові правоохоронні структури слухають зараз всіх без розбору», - розповів депутат Львівської облради на правах анонімності.

Послуги для переговорів без прослуховування часто пропонують у Мережі. Наприклад, можна замовити прозору кімнату з прозорими столами і змонтувати її прямо посеред свого офісу.

«Стіни можуть бути з двох шарів, також встановимо електромагнітний екран, щоб неможливо було зняти інформацію ззовні. Віброакустичні захисні екрани - ніякими приладами не «знімеш» те, про що ви там говорите. Спеціальна витяжка і кондиціонер також монтуються, так що жарко не буде », - розповідає про переваги власник компанії. Ціни обіцяє назвати лише при особистій зустрічі.

Джерело в спецслужбі запевняє, що просто так без судового рішення прослуховувати кого-небудь не можна.

«Повинні бути підстави для суду, щоб отримати добро на це. Дізнатися, слухається твій телефон, складно. Хіба що можна звернути увагу на те, як швидко у тебе сідає батарея. Це відбувається через те, що на телефон будуть постійно наводити сигнал з вишки», - говорить спеціаліст.

До слова, поради розмовляти по телефону біля фонтану, щоб звук води заглушав «прослушку», вже давно застаріли.

«Техніки давно навчилися розкладати звуки, щоб виокремити голос і сторонні звуки», - додав він.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему