Чим небезпечний новорічний стіл?
Дієтологи визначили найбільш небезпечні для печінки і серця продуки новорічного столу.
Із наближенням Нового року усі ми задумуємося над тим, які страви прикрасять наш святковий стіл. Однак дослідники радять задуматися не тільки про смак, але і про корисність тих чи інших смаколиків.
Зокрема, фахівці стверджують, що найбільш важкими для печінки, шлунка і серця є бутерброди з ікрою, смажене або запечене м'ясо, а також салати з майонезом, тим паче, якщо вони вживаються разом з алкоголем.
Правильніше було б уникати цих страв, або звести до мінімуму їхнє вживання. Вживати варто якомога менше жирного, солоного і солодкого. Замість ковбаси до салатів краще додавати відверне м'ясо. На заміну ковбас можна приготувати домашній мясний рулет або карбонад.
Майонез – один із найшкідливіших продуктів, тому його краще замінювати сметаною. Також варто прикрасити святковий стіл розмаїттям овочів та фруктів і не переїдати. Значно краще готувати усі страви самотужки, а не купувати готове в магазинах.
Солодощі можна замінити легкими сметанковими десертами або мусами.
Не можна доїдати новорічних страв, що кілька днів зберігаються в холодильнику.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.