12 Грудня 2017
Новини

7 цікавих занять для батьків та дітей до Нового року

7 цікавих занять для батьків та дітей до Нового року

До Нового року ще довго?! Не засмучуйтесь, є стільки веселих справ які потрібно зробити до свят.

До Нового року залишилось всього декілька тижнів, а отже саме час запастися ідеями, які створять святковий настрій. Ймовірно, декілька справ з цього списку перетворяться у добру сімейну передноворічну традицію.

Повісьте адвент-календар

А ви знаєте що таке адвент-календар? Ні? Дивно, адже це незамінній святковий атрибут у багатьох країнах! Адвент-календар – це листівка або картонний будиночок, в якому відкриваються віконця. В кожній кишеньці лежить цукерка, записка з побажаннями (в релігійних сім’ях фраза з Святого Письма) або маленькі подаруночки. Такий календар можна купити на ринку чи в супермаркеті, проте краще виготовити його самостійно.

Календар можна зробити, підв’язавши подарунки в мішечках, баночках чи картонних коробочках з цифрами за мотузочки. Кишеньки для подарунків можна скласти у формі ялинки чи наліпити на звичайний календар. Ваш малюк може щодня відривати по одному подаруночку.

Ще веселіше буде, якщо окрім подаруночка в коробочці буде записка з цікавим завданням для усієї сім’ї.

Читайте новорічні казки

Чому б не налаштувати себе на святкову хвилю, прочитавши декілька різдвяних казок? Це корисне та цікаве заняття, яке зближує батьків та дітей. Затишні вечори на дивані з новорічною історією від мами чи татка малюк обов’язково запам’ятає на все життя.

Як альтернатива, всією родиною можна переглядати різдвяні фільми.

Вивчіть традиції іншої країни

Хочете, аби дитина не тільки веселилася, а і навчалася? Тоді підшукайте цікаву інформацію про новорічні традиції у різних країнах світу. Не лише малюкові, а і вам буде цікаво дізнатися як звуть Діда Мороза в Японії, Італії чи Голландії, де ховають подарунки в різних куточках світу, як прикрашають будинки і що подають до столу в новорічну ніч.

Виготовить саморобні гірлянди

Хороша традиція робити ялинкові прикраси своїми руками. Ви можете зробити кулі з шерстяних ниток, вирізати сніжинки чи виготовити з паперу різдвяних ангелів. Не забудьте про природні матеріали: шишки, сушені апельсинові шкірки чи гілочок.

Майструйте подарунки своїми руками

Ще одна хороша традиція – вручати подарунки зроблені власноруч. Можливо, зв’язати шарф чи кофту зможе не кожний, але вирізати листівку під силу навіть наймолодшим.

Повісити годівнички для птахів

А ви знали, що 2 з 10 синичок помирають від голоду взимку. А одна синичка рятує від шкідників чотири дерева. Одне дерево виробляє близько 113 кілограмів кисню на рік. Відтак, два великих дерева можуть виробляти достатньо кисню, щоб покрити щорічну потребу в кисні сім’ї з чотирьох осіб!

Годуючи птахів ви не лише створюєте святковий настрій, а і рятуєте землю та спонукаєте дитину любити природу.

Напечіть новорічного печива

Новорічне печиво з малюнком це не лише смачно, а і практично. Такий десерт можна загорнути та подарувати рідним людям.

Цей десерт поширений в США і європейських країнах. «Пряниковий будиночок» і пряниковий чоловічок є одним із найсмачніших кулінарних символів Різдва.

Виготовлення печива у вигляді фігурок існувало ще в XVI столітті. Вперше фігурні пряники з’явилися при дворі англійської королеви Єлизавети I, при цьому фігурки були схожі на деяких придворних гостей.

На продовження теми можна прочитати казку «Пряниковий чоловічок» про те, як герой втік, проте в кінці його з’їла хитра лисиця чи подивитися мультфільм «Шрек», в якому є герой Пряня (англ. Gingy), який дуже цінує свої «ґудзики».

Щоб свято вдалося, потрібна певна атмосфера. Всі ці 7 порад допоможуть вам цікаво та весело провести декілька тижнів перед Новим роком та Різдвом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему