Розлючені уфологи не знають, як реагувати на ширяючого орла на Марсі (фото)

Розлючені уфологи не знають, як реагувати на ширяючого орла на Марсі (фото)

Уфологи масово критикують NASA після публікації аерокосмічним агентством знімка, який розкриває обман століття.

Про це повідомляє Сегодня.

На чорно-білому знімку, отриманому з марсохода «К’юріосіті» можна розгледіти дивну чорну крапку - цей НЛО став предметом запеклих суперечок.

Цього разу уфологи не стали шукати в неопізнаному об’єкті інопланетян або вчергове заявляти про «доведення існування життя на Марсі». Знімок проаналізував уфолог Скотт Уоррінг, який заявив, що дивний об’єкт на фото дуже схожий на ширяючого в небі орла. Невже NASA дійсно нас обманює, або у кого-то просто розігралася дуже сильне уяву?

Як стверджує Уоррінг, першим «літаючу аномалію» зауважив аргентинський колега уфолог Марсело Іразуста. На думку фахівців, побачене можна пояснити або «життям на Марсі», або американське космічне агентство всіх обманює – марсохід, нібито, насправді знаходиться на Землі, а в момент зйомки в кадр потрапила пролітаюча птаха.

«Або на Марсі є живі істоти, або - хоча мені не подобається ця ідея, але її теж потрібно взяти до уваги - марсохід знаходиться не на Червоній планеті, а на канадському острові Девон», - заявив у своєму блозі Уоррінг.

На думку уфолога, NASA використовує острів Девон як майданчик для випробувань нових космічних технологій, оскільки ландшафт острова дуже нагадує Червону планету. Крім того, тут агентство вивчає питання, пов'язані з тим, як люди зможуть існувати в умовах Марса.

У свою чергу, фахівці з NASA пояснюють виявлене «щось» на знімку дуже просто. Плямочка у вигляді «ширяючого орла» насправді звичайний спалах камери, яка відбилася високозарядженими частинками космічних променів, або просто є відбитим сонячним світлом, а не якоюсь «аномалією». Вибирати можна будь-який варіант.

Найбільш вірогідним є саме космічні промені (радіація). Справа в тому, що щільність атмосфери Марса становить менше 1% від земної, тому вона не захищає планету від сонячного і інших видів випромінювання. Це випромінювання може впливати на роботу оптичного устаткування, створюючи так звані артефакти зображення.

Марсіанська наукова лабораторія Curiosity займається вивченням Марса з 2012 року. За цей час марсохід встиг зробити кілька важливих відкриттів і досліджень. Наприклад, він знайшов незвичайний метеорит, метан, глину, древнє марсіанське озеро, займався дослідженням кратера Гейла. Апарат часто посилає фотографії поверхні Марса на Землю і навіть робить селфі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Смерділо вапном»: лучанка надихалася випарами з відстійників цукрозаводу і ледь не вмерла

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, марс, курйози, Фото, Курйози
В тему