У міський бюджет Луцька повернули 12 мільйонів гривень

У міський бюджет Луцька повернули 12 мільйонів гривень

На Волині викрили схему незаконного використання 12 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Як стало відомо з прес-служби прокуратури, виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив тендер на проведення капремонту вулиці Рівненської (від вулиці Задворецької до вулиці Купріна) в місті Луцьку.

«За результатами проведення електронного аукціону найбільш економічно вигідною визначено  тендерну пропозицію учасника закупівлі, яка становила 11687020 грн. Однак тендерний комітет виконавчого комітету Луцької міської ради цю тендерну пропозицію відхилив та визнав переможцем відкритих торгів учасника, пропозиція якого є суттєво вищою (на 412640 грн), що суперечить принципам максимальної економії та ефективності, визначеним Законом України «Про публічні закупівлі», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура повідомила, що були порушені загальні строки розгляду тендерних пропозицій, що є порушенням закону та підставою для для відміни процедури закупівлі.

Саме тому прокуратура області скеровала  до управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області лист щодо проведення моніторингу зазначеної закупівлі.

Держаудитслужба після моніторингу зобов’язала тендерний комітет усунути порушення, який 16 квітня 2019 року прийняв рішення про відміну закупівлі.


«Завдяки вжитим прокуратурою області заходам вдалося своєчасно виявити порушення та попередити незаконне використання коштів місцевого бюджету на суму майже 12 млн 100 тис. грн.», - повідомили в прокуратурі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: бюджет, тендер, торги, ремонт доріг, луцьк, державні закупівлі
В тему