«Аналізна епопея»: Порошенко здав кров фахівцям VADA, Зеленський не прийшов

«Аналізна епопея»: Порошенко здав кров фахівцям VADA, Зеленський не прийшов

Чинний гарант пішов на пропозицію боксера-мера Кличка здати аналізи на вміст наркотиків чи алкоречовин незалежним міжнародним фахівцям.

Чинний президент України та кандидат на посаду голови держави Петро Порошенко у середу, 10 квітня, вдруге здав аналізи. Цього разу проби на стадіоні «Олімпійський» у нього взяли представники міжнародної організації VADA (Voluntary Anti-Doping Association), яка перевіряє на допінг професійних боксерів і бійців мішаних єдиноборств, пише Deutsche Welle.

Інший претендент на президентське крісло Володимир Зеленський не прийде здавати аналізи. «Було питання у здачі аналізів – аналізи здали. Хто вже як здав: хто здавав у незрозумілому медпункті, а хтось – у лабораторії», – повідомив політичний консультант Зеленського Дмитро Разумков, цитує видання «BBC News Україна». Він зазначив, що «далі треба вже не аналізи здавати, а йти на дебати». За словами Разумкова, Зеленський готується до дебатів 19 квітня на НСК «Олімпійський».

Раніше український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко закликав кандидатів на посаду президента України Петра Порошенка і Володимира Зеленського в другій половині дня прибути на НСК «Олімпійський» і здати аналізи представникам VADA, які зараз перебувають у Києві.

Нагадаємо, 5 квітня Петро Порошенко і шоумен Володимир Зеленський здали аналізи на вміст наркотичних речовин та алкоголю в організмі. Порошенко здав аналізи у медичному пункті на НСК «Олімпійський», але загалом медичне дослідження проводили чотири медустанови: клініки «Борис» і «Медіком», лікарня екстреної медичної допомоги та Київська наркологічна лікарня. Володимир Зеленський, натомість, здав аналізи у приватній клініці Eurolab, що належить його знайомому бізнесмену Андрію Пальчевському. За результатами експрес-тесту медики не виявили у крові обох кандидатів жодних психоактивних речовин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему