Українці старіють дуже швидко.
Про це повідомила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.
Лікар оперує даними досліджень, які проводилися більше ніж 30 років, для виявлення, які все ж таки нації старіють найшвидше.
«Старіння - це нездатність організму правильно і вчасно реагувати на різні свої поломки, ремонтувати ці поломки», - повідомила лікарка.
Вона назвала хвороби старіння такі, як атеоскероз, та його ускладнення цукровий діабет, ожиріння, онкологічні захворювання тощо.
На думку вчених, із 65 років у людини погресують хвороби старіння. Однак кожна нація старіє з різною швидкістю. Так у японців, напрклад, старечі хвороби розвивають у віці 76 років. А у Гвінеї такі хвороби вражають до 40 років. І українці знаходять ближче до паауанової Гвінеї, тобто ми на 176 місці із 196 країн світу.
«В українців хвороби старості розвиваються у 57 років», - інформує дієтолог.
На довголіття 30% впливу здійснює генетика, але здоровим способом життя ми можемо її коригувати. оточення, місце, де ми живемо, і 50% - це науковий підхід до здорового способу життя.
Половина тарілки має належати овочам, фруктам і ягодам. Вона може бути у свіжому (більша частина), печеного, але не смаженому вигляді. Має бути квашена рослина їжа, або варена. Третя частина тарілки має належати білкам як рослинного, так і тваринного походженння. Якщо тваринні білки, то це, насамперед, яйця зварені на м'яко, кисло-молочні продукти, риба (хоча б двічі в тиждень, бажано оселедець або скумбрію). Серед рослинних білків, яких найбільше українці не люблять, варто назвати бобові ( найкраще засвоюється сочевиця, маш і нут), які повинні бути просто розварені, і на тарілки їх потрібно хоча б одну столову ложку. Далі - гриби.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.