Дієтолог назвала усі небезпеки снеків для дитячого організму

Дієтолог назвала усі небезпеки снеків для дитячого організму

Звичка правильно харчуватися повинна прищеплюватися, але захистити дітей від доступності, навіть у школах, шкідливих для здоров'я снеків, дуже складно.

Але все одно потрібно прагнути до того, щоб подібні продукти не потрапляли в поле зору дітей. Таку думку висловила дієтолог Лариса Бойченко, – пише УНН.

За її словами, снеки (а це всі можливі смажені та солоні горішки, сухарики, чіпси) провокують у дітей безліч хвороб, зокрема, і діабет другого типу.

«Сухарики, чіпси, або горіхи, оброблені не важливо чим, солоні і смажені, – все це є продукт, який містить велику кількість неякісного жиру, солі, і дуже навіть ймовірно – велика кількість хімічних речовин. Мова про ароматизатори, стабілізатори, які дозволяють снекам довго зберігатися.

Всі ці продукти до вживання дітям я б заборонила повністю, так як крім шкоди, вони нічого хорошого дитячому організму не несуть.

Вони руйнують підшлункову залозу, особливо в дитячому організмі. Вони несуть величезну кількість калорій, порожніх, що не перетворюються в енергію, а перетворюються в підшкірний жир і сприяють зростанню цукру в крові. Як наслідок, виникає цукровий діабет. І зараз це підтверджено – діти, на жаль, стали хворіти на цукровий діабет 2 типу, тобто – «хворобою літніх людей», – пояснила Бойченко.

Дієтолог впевнена, що будь-яка їжа повинна приносити в організм корисні речовини. І для цього, батьки зобов'язані пояснювати дитині ази правильного харчування, показувати своїм прикладом, що і чому не можна їсти.

«У дітей просто є, так званий, соціальний інстинкт – вони готові слідувати за групою, і якщо хтось на вулиці або в школі щось вживає – їм теж хочеться. Але при цьому, я вважаю, що таких продуктів, як снеки, у шкільних буфетах взагалі не повинно бути. Провокувати дитину на покупку такого не варто. Це злочин», – підкреслила дієтолог.

Бойченко також додала, що снеки і будь-які інші неякісні продукти «потрібно повністю прибирати з поля зору дитини».

Читайте також:

Чому тягне на солодке і як це побороти: поради дієтолога

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: шкідлива їжа, діти
В тему