Життя

Народивши дитину, почала виготовляти незвичні солодощі

Народивши дитину, почала виготовляти незвичні солодощі
Юлія Ненчук

Не секрет, що в солодощах з крамниці – чимало різноманітних добавок, які аж ніяк не корисні для нашого організму.

Тому Юлія Ненчук свого часу зацікавилася виготовленням солодощів без цукру, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Коли мені було 12 років, я перенесла дві операції на кишківнику, – розповідає жителька Львова. – Тоді в мене змінилося харчування, і я набрала чимало зайвих кілограмів. Я ходила на фітнес, слухала поради старших подруг – і якось так скинула ті кілограми. А в 16 років почала серйозно задумуватися над питанням здорового харчування. Я бачила, до чого призводить харчування «Мівіною», хот-догами та подібною їжею.

До того ж з часом я знову почала поправлятися. Часто хворіла на ангіну, мала вузлувату еритему (ревматичну хворобу). І тоді з'ясувала, що рафінований цукор, дріжджі, пшеничне борошно та поєднання цих продуктів все більше і більше провокують рецидив захворювання. Згодом я вийшла заміж, в 23 роки народила донечку, і питання здорового харчування постало особливо гостро, бо я хотіла, щоб дитина харчувалася якісними продуктами і росла здоровою.

Згодом почала готувати корисні солодощі для доньки. Розповідає, що пригадала епізод із дитинства. Тоді її мамі заробітну плату видали шоколадом, і мама розтоплювала його і разом з донькою заливала у формочки для льоду. А в кожну «цукерочку» клали горішки, шматочки сухофруктів, фруктів, насіння. Тож ласощі виходили смачними і оригінальними.

– Тому я готувала подібні солодощі для дитини, – каже пані Юлія. – Спершу це були дуже прості рецепти. Тоді я навіть уявити не могла, що через 10 років ця тема стане такою актуальною та популярною. Річ у тім, що я реабілітолог, спеціаліст зі здоров'я людини, тренер і автор школи «45 днів схуднення». Тому раніше мої клієнтки часто запитували «а як щодо солодкого?»

Я працюю з людьми з різними захворюваннями, яким за станом здоров’я не можна споживати ті чи інші продукти. Діти та підлітки, у яких активно формується організм, також попадають у зону ризику, вживаючи солодощі промислового виробництва. У зоні ризику – вагітні жінки, які, споживаючи неякісні солодощі, наражають на небезпеку здоров'я малюка.

Як показують дослідження, діти, матері яких під час вагітності їли солодощі промислового виробництва, надмірну кількість рафінованого цукру, виробів із пшеничного борошна, часто хворіють на алергії, мають порушений обмін речовин, слабкий імунітет та схильність до дріжджових інфекцій, підвищеного артеріального тиску та інших недуг.

Відтак почала вивчати тему створення солодощів, котрі б стали альтернативою для магазинних і при цьому були без пшеничного борошна, цукру  та інших добавок, які не приносять нашому організму користі. Тож сьогодні вона має чимало рецептів приготування таких солодощів. Тут є і солодощі для вагітних, для тих, хто хворіє на цукровий діабет, алергію, є веганом, вегетаріанцем, сироїдом тощо.

– Тому пропоную приготувати мої улюблені кекси, – ділиться рецептами майстриня. – Отож, знадобляться 40 грамів безглютенової суміші або вівсянки, змеленої у борошно, 1 яйце, мед – за смаком, дрібка розпушувача для тіста, 1 ст. л. кокосової олії, дрібка кориці, 3 ст. л. молока рослинного або тваринного, какао або кероб – за смаком. Усі інгредієнти вимішати до однорідності. За бажанням можна додати насіння, шматочки сухофруктів, горішки і викласти у формочки. Поставити у мікрохвильову піч на 2 – 3 хвилини при максимальній потужності. Гарячі кекси полити розтопленим шоколадом і прикрасити сумішшю насіння і горішків.

Дуже смачним є кокосове печиво. Для його приготування знадобляться 100 грамів кокосу, по 50 грамів борошна амаранту, кунжуту, сухого кокосового молока, 1 ст. л. акацієвого меду, 1 яйце, 1 ст. л. кокосової  олії. Усі складники потрібно перемішати і сформувати невеличкі, вагою приблизно по 15 грамів кульки. Викласти на пергамент і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 10 хвилин.

А ось любителям цукерок радить приготувати смачні і дуже корисні цукерки з фініків і какао. Отож, 300 грамів фініків потрібно замочити у холодній воді на дві години. Промити, ошпарити кип'ятком, просушити паперовим рушником і відділити кісточки. Пропустити через м'ясорубку і обережно перемішати з какао-порошком, якого знадобиться 150 грамів. Сформувати кульки і обваляти їх у какао.

– А ще можна приготувати смачні і корисні солодощі з додаванням кокосової стружки, апельсинової або лимонної цедри, кориці, горішків, насіння, шматочків сухофруктів, – каже пані Юля. – Такі солодощі неймовірно смачні і корисні. А наші рідні і близькі варті лише найкращого, хіба не так?

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: солодощі, здоровий спосіб життя
В тему