Відео

День Петра і Павла: митрополит Павло розповідає про суть свята (відео)

День Петра і Павла: митрополит Павло розповідає про суть свята (відео)

12 липня православні християни святкують день апостолів Петра і Павла. Цьому дню передує Петрів піст. Вважається, що він встановлений в їх честь їх особливого служіння Христу і його Церкви, а також особливою проповіді двох святих апостолів.

Примітно, що Петро і Павло своєю долею показали християнам два шляхи до Віри. Апостол Петро, який супроводжував Ісуса Христа до самої Голгофи, був покликаний разом з братом Андрієм словами: «Ідіть за мною, я зроблю вас риболовами людей».

Апостол Павло ж поширив християнську віру по всьому світу вже після закінчення земного шляху Христа. До свого покликання Павло був лютим противником християн і брав участь у переслідуваннях проти нового вчення.

У церковній традиції два цих апостола знаходяться поруч не тільки з-за їх особливої ролі в становленні Церкви, а й тому, що, як і більшість апостолів, вони прийняли мученицьку смерть за проповідь вчення Ісуса Христа. Петро був розіпнутий римлянами вниз головою, а Павло, як римський громадянин, був обезголовлений мечем.

Настоятель Києво-Печерської Лаври митрополит Павло розповідає про суть свята Петра і Павла.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, релігія
В тему