Поради

Як побороти лінь? 7 дієвих способів

Як побороти лінь? 7 дієвих способів

Ви розумна, працелюбна та творча особистість, а ваша єдина проблема – лінь? Є 7 методів, з допомогою який можна позбутися лінощів.

 

Лінуються всі. Проте, одні пробайдикувавши годинку-другу повертаються до роботи з новими силами. А в інших лінь переростає у депресію, яка затягується на декілька днів, а то й тижнів. Такий настрій заважає працювати та навіть псує особисте життя. Отже, як побороти лінь та вирватися з її полону?

 

Ми зібрали для вас найпростіші та найдієвіше поради:

 

Живіть за планом

Попередньо ввечері складіть план на завтра. Особливо результативним буде розклад, складений погодинно. Розміркуйте над тим, чим займатиметеся на роботі та що повинні зробити вдома. Секрет цього методу в боротьбі, яка відбувається в середині кожної людини. Склавши план, ви змагатиметеся самі з собою. Відразу з’явиться бажання не просто дотримуватися графіку, а перевиконати його. Ввечері зробіть висновки. Якщо ви дотримуватиметесь плану, результат вас приємно здивує.

 

Сонячне проміння – зброя проти ліні

Лінь перетворює вас у свого раба з самого ранку? Тоді вам доведеться боротися з ледарством, відразу після того, як відкриєте очі. Проснувшись, не гаючи часу розтуліть штори. Сонячне світло пробуджує мозок, спонукає до активних дій. Відкрийте вікно, свіже повітря збадьорить вас. Після цього застеліть ліжко. Тоді не буде спокуси заплигнути назад під одіяло. Теплий душ та свіжа кава також відмінно проганяють сон. Не забудьте про ситний та смачний сніданок, який забезпечить енергією на цілий день.

 

Правило п’ятих хвилин

Як побороти лінь? Протягом дня користуйтесь правилом п’яти хвилин. Що це означає? Часто налаштуватися на роботу набагато важче, ніж, власне, виконати завдання. Відтак, змусьте себе попрацювати всього п’ять хвилин. Цього часу вистачити, аби ви зрозуміли, що робота зовсім не складна і ви можете справитися з нею просто зараз.

 

Чергуйте заняття

Монотонність втомлює. Відтак, як тільки на вас нападає лінь – чергуйте заняття. Пропрацювавши одну годину фізично, перекиньтесь на розумову роботу. Ця практика доступна кожному. Наприклад, працюючи в офісі за комп’ютером можна під столом підняти ноги чи напружити спину. Це дещо збадьорить вас. І навпаки, виконуючи фізичну роботу наспівуйте щось про себе чи продекламуйте вірш.

 

Беріться за все і відразу

Багато психологів радять виконувати завдання від «А» до «Я». Проте, в деяких випадках такий метод не діє. Відтак, якщо не можете побороти лінь, спробуйте взятися за все і відразу. Якщо ви розпочнете декілька справ, то в результаті з’являться завдання, які ви вже не зможете залишити на завтра (наприклад, хто варить борщ протягом двох днів), чи доопрацювати їх вам буде нескладно та цікаво.

 

Спробуйте нічого не робити

Байдики – не такі вже й солодкі! Як побороти лінь? Все просто! Змусьте свою свідомість зненавидіти її. Як? Зручно вмостіться на дивані. Вимкніть телевізор, приглушіть світло. Пірніть у власні думки. Через декілька хвилин мозок посилатиме вам недвозначний сигнал, проте що не можна так просто сидіти, потрібно рухатися і щось робити. Змучившись сперечатися з власною свідомістю, ви легше приступите до роботи.

 

Дізнайтеся, скільки коштує ваша мрія

Мотивуйте себе. Працювати без мети дуже складно. Відтак, кожна робота повинна підкріплюватись хорошою мотивацією. Частіше уявляйте кінцевий результат. Варто чітко усвідомити, для чого вам потрібна та чи інша робота. Наприклад, виконавши більше завдань, ви отримаєте вищу платню, а отже зможете дозволити собі відпочинок у далекій і екзотичній країні. Проте, аби такий метод діяв, варто попередньо визначитись з країною у яку ви мрієте поїхати чи ремонтом, який ви запланували робити. Чітко сформулювавши мету та дізнавшись її ціну, ви знатимете для чого працюєте.

І пам’ятайте слова французького письменника Тристана Бернара: «Лінь загартовує характер, якщо згадати, скільки потрібно зусиль, щоб її побороти».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему