Поради

Що робити, якщо стосунки згасають

Що робити, якщо стосунки згасають

Психологиня Тетяна Власевська проаналізувала ситуацію у стосунках, коли зникає пристрасть, але залишається прихильність.

Величезна кількість пар стикається зі згасанням у відносинах. В чому це виражається? Згодом пристрасть йде, залишається прихильність. Але крім прихильності періодично виникає виправдане або невиправдане невдоволення один одним, накопичується роздратування. Ми вже не так поспішаємо додому до коханої людини, шукаємо привід затриматися на роботі, провести час без неї – в загальному, відпочити від відносин. І чим більше ми «відпочиваємо», тим ширшою стає прірва між нами і нашим партнером.

Все це відбувається на тлі зниження інтересу до інтимного життя. Частенько хтось із двох або обидва перестають стежити за собою, адже проживши багато років з однією людиною, починаєш його сприймати частинкою себе, а це значить, що необов'язково чепуритися, обзаводитися обновками, можна зайвий раз і душем знехтувати.

У згаслих відносинах нерідко між партнерами йде мовчазна конфронтація - такий варіант «холодної війни», коли люди майже не спілкуються і роз'їжджаються по різних кімнатах і зберігають видимість шлюбу.

Що робити, коли відносини згасають на очах?

Звичайно, один з найпростіших варіантів – це покласти край згасанню і розлучитися. Але не завжди це вихід з положення, адже через складності і кризи проходять всі без винятку пари. Можливо, ваша не виняток.

Перш ніж приймати життєво важливе рішення спробуйте для початку реанімувати ваші відносини.

Налагодити стосунки зі своєю половинкою можна різними способами. Але для цього перш за все потрібно бажання з обох сторін.

  1. Тому для початку поверніть в спільне життя такі базові речі як щоденне спілкування і тактильний контакт у вигляді дотиків, погладжувань, поцілунків при зустрічі та прощанні.
  2. При цьому намагайтеся приділяти собі і час, і увагу. Особливо, якщо перед вами стоїть завдання повернути прихильність вашого партнера. Не можна забувати таку прописну істину: чоловік любить очима.
  3. Внесіть в ваші відносини ефект несподіванки і новизни. Запропонуйте партнеру поїздку або прогулянку по місцях, які для вас обох багато значать. Спільні спогади – це «таємна зброя», яке дозволяє налаштуватися на потрібний лад.
  4. Використовуйте метод «Радикального пробачення», щоб прибрати негатив з вашого спілкування. Для цього прислухайтеся до себе. Якщо людина викликає у вас якісь емоції, в тому числі образу, гнів і т.д., значить, ваші відносини згаслими назвати не можна.

Прийнято вважати, що любов – викликає в основному позитивні емоції, позитив і радість. Насправді, це далеко не так. Під любов'ю ми розуміємо будь-які почуття, які викликає у нас близька людина. Це може бути страх, сором, гнів, лють, ненависть – це все прояви любові в спотвореній формі.

Якщо до людини ми відчуваємо негатив – це значить, що відносини не згасли. Негатив – своєрідний прояв любові. Тому нам треба вчитися перенаправляти цей негатив в позитивне русло.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, шлюб, чоловіки, жінки, кохання, психологія
В тему