Поради

Чому не можна спати в шкарпетках: висновки лікарів здивували

Чому не можна спати в шкарпетках: висновки лікарів здивували

Кожна людина дотримується певної культури сну. Хтось спить тільки з відкритою кватиркою, комусь важливо включити шум моря на фон, а дехто сплять винятково у шкарпетках.

Але наскільки це корисно?

На думку лікарів, високої якості сну можна досягти тільки в темному провітреному приміщенні під ковдрою і з мінімумом одягу на тілі. Тому суперечок щодо користі і шкоди шкарпеток багато.

Найголовніша проблема шкарпеток – це здавлювання ноги. Кров у нижні кінцівки надходить важко, тому додаткові перешкоди можуть погіршити кровотік. Тривалі проблеми з кровообігом впливають на розвиток тромбозу.

Зазвичай людина хоче надіти шкарпетки, тому що їй холодно. Але лікарі радять не йти сліпо назустріч бажанням за найменшої прохолоди, а загартовуватися. Це допоможе налагодити природну терморегуляцію. Але в деяких випадках доведеться подбати про покупку теплішої ковдри.

Сильна пітливість може бути непомітна вночі. Виникає вона, в основному, через перегрів. Потіючи, ноги в шкарпетках можуть створити сприятливе середовище для появи грибкових хвороб. Також шкіра може почати лущитися і виділяти запах, а стан нігтів стане гірше.

Деякі люди, заснувши в шкарпетках, відчувають від цього психологічний дискомфорт. Спроба зняти шкарпетки посеред ночі може порушити сон, однак цю причину можна віднести в графу «індивідуальних».

Кумедно, але в Стародавньому Римі в шкарпетках спали тільки вигнанці або зрадники, це було свого роду покаранням за проступок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, цікаво знати
В тему