Поради

Як зберігати дитячі малюнки: 7 крутих ідей

Як зберігати дитячі малюнки: 7 крутих ідей

Напевно, будь-який професійний художник позаздрить продуктивності дітей. Вони створюють безліч малюнків, постійно пробують нові матеріали. Навіть якщо ви і дитина хочете віддати творчості данину поваги і повісити малюнки на стіни і холодильник, місця для всіх робіт там точно не вистачить.

Діти іноді намагаються самі вирішити цю проблему і малюють прямо на шпалерах. Але ці шедеври, на жаль, зберегти надовго не вийде. Як і ті, що все ж зроблені на папері. Їх доводиться збирати до купи, складати в одну коробку і прибирати подалі в шафу.

Але для деяких обраних робіт можна придумати більш оригінальні способи зберігання. Ось вельми цікаві варіанти.

Книги

  • Зберіть малюнки в артбуки. Для цього просто пробийте в малюнках отвори діроколом і складіть їх в папку на кільцях.

Зробіть, наприклад, тематичні артбуки.

В один увійдуть всі малюнки, на яких дитина малювала сім’ю, в інший пейзажі і так далі. Або розділіть малюнки по роках.

  • А ще ви можете зробити з малюнків власну книгу.

Попросіть дитину пояснити сюжет малюнка і разом на його основі придумайте коротку казку на одну-дві сторінки. Відскануйте малюнок, в графічному редакторі (для цього підійде навіть Paint) додайте до нього текст казки, підправте розмір, роздрукуйте і вставте в папку.

Серветки для столу

Любите іноді переглядати малюнки дитини, але не завжди знаходите на це час? Тоді замість звичайних нудних серветок зробіть власні з малюнків.

Для цього потрібно заламінувати папір, щоб він не промок і не порвався. Або купіть прозору плівку і покрийте малюнки нею.

Чашки та інші сувеніри

Крутий спосіб завжди тримати малюнки на виду і показати маленькому художнику, як ви цінуєте його творчість. Наступного разу не купуйте чергову чашку, а зробіть її на замовлення.

Відскануйте або сфотографуйте малюнок дитини (краще відразу кілька, нехай буде цілий комплект чашок для сім’ї та гостей) і вирушайте в фотосалон або магазин подарунків.

Там, до речі, друкують малюнки не тільки на чашках, але ще і на футболках, чохлах для телефонів, подушках і багато іншого. Так можна і весь будинок непомітно перетворити в виставку робіт дитини.

Ігрові карти

Дитячі малюнки прикрасять саморобну колоду карт. Відскануйте їх, відкрийте в графічному редакторі шаблон для карт.

Підженіть малюнки під шаблон, роздрукуйте, розріжте його і заламінуйте або покрийте плівкою (після саморобних серветок для столу напевно залишаться обрізки). Все, можна розкладати пасьянс.

Або за такою ж схемою зробіть картки для інших ігор. Наприклад, «Меморі». Роздрукуйте по два примірники кожного малюнка і розкладіть їх перед дитиною на столі. Потім поверніть їх сорочками вгору. Дитині потрібно буде згадати розташування карт і відшукати парні.

Колаж

Рамки з малюнками вже не влазять на стіни? Тоді зберіть їх всі в одну рамку. Для цього знову потрібно відсканувати або сфотографувати малюнки, зменшити і розташувати їх в графічному редакторі так, щоб вони містилися на одному аркуші паперу.

Не біда, якщо не вийде красиво вмістити все на аркуші А4. Зробіть колаж побільше і роздрукуйте його в друкарні. Вийде плакат, який цікаво довго розглядати.

Гірлянди

Абстрактні малюнки підійдуть для прикраси кімнати. Зробіть з них гірлянду і розвісьте в кімнаті дитини. І зовсім не обов’язково чекати якогось свята, щоб так прикрашати кімнату – нехай вона виглядає круто щодня.

Розріжте малюнки на однакові трикутники. По краях зробіть отвори діроколом. Протягніть через отвори довгу мотузку і закріпіть її на стіні, над вікнами або в будь-якому іншому місці.

Листівки

Бабусі, дідусі та інші родичі, звичайно, завжди раді помилуватися малюнками дітей і навіть прийняти їх в якості подарунка. Але можна їх перетворити на справжні листівки.

Обріжте малюнок за розміром листівки або відскануйте, зменшіть і роздрукуйте на щільному папері. На звороті напишіть поздоровлення. І не доведеться кожного разу витрачати час на вибір листівки в магазині!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, батьки, Поради
В тему