Поради

Чому небезпечне пастеризоване молоко

Чому небезпечне пастеризоване молоко

Ми з дитинства знаємо, що молоко приносить організму тільки користь за рахунок великої кількості кальцію та інших корисних елементів. Але наскільки корисне пастеризоване молоко?

Пастеризоване молоко означає, що продукт пройшов термічну обробку. Робиться це для того, щоб збільшити термін придатності продукту і вбити хвороботворні бактерії. Молоко нагрівають до 60 градусів протягом 1 години або до 80 градусів протягом півгодини.

Безумовно, пастеризоване молоко поступається свіжому, але не критично. Температура, при якій проводиться пастеризація, дозволяє зберегти більшість вітамінів і мікроелементів. Важливо уважно читати етикетку продукту, так як в пастеризованому молоці зберігаються корисні бактерії, на відміну від молока стерилізованого.

Перше зберігається близько тижня, а друге в закритому стані може простояти і рік. Вживати молоко корисно не тільки дітям, а й дорослим. Відомо, що в трьох склянках напою міститься добова норма кальцію для дорослої людини.

Однак випити таку дозу практично неможливо, тому краще отримувати корисні елементи з інших продуктів. Це може бути сир, сир або йогурт. Але далеко не кожен організм може засвоїти молочні продукти.

За статистикою, близько 15% людей страждають непереносимістю лактози.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, харчування, продукти
В тему