Поради

Універсальна формула багатства

Універсальна формула багатства

Формула багатства цікавить багатьох. Головним мотивом для людини, яка шукає таку формулу, є бажання стати не просто багатою, але передусім – фінансово незалежною, а значить вільною.

Адже ні для кого не секрет, що, маючи достатньо грошей, людина може дозволити собі багато чого. Вона отримує можливість вибирати, в якому будинку їй жити, на якому автомобілі їздити, де відпочивати і яку освіту дати своїм дітям, або взагалі почати займатися благодійністю. Саме ця свобода вибору хвилює багатьох людей і спонукає їх шукати формулу багатства.

Як же знайти свободу і фінансову незалежність? Із чого ж почати? Правильно було б сказати, не з чого почати, а з кого. Звичайно ж, із самого себе. Для початку подумайте, за якою формулою ви живете нині. Якщо ви не багаті, то не за формулою багатства. Швидше навпаки. Отже, потрібно змінювати себе!

Якщо людина не задоволена тим, як  живе, то винна у цьому лише вона сама. Важливо взяти на себе відповідальність за своє життя та усвідомити, що ніхто не прийде і не дасть блага, про які вона мріє. Значить, все це потрібно взяти самому!

Необхідно відмовитися від закостенілого мислення і невпевненості в собі. Вони дуже заважають на шляху до фінансової свободи. Адже варто навести приклад якоїсь багатої людини, як відразу ж ллється шквал відмовок: «Він ці гроші нечесним шляхом заробив», «Так йому спадок величезний дістався» і т. д. Всі ці відмовки не більше ніж психологічний самозахист. Просто людині важко визнати, що хтось зміг досягти матеріального благополуччя сам, без сторонньої допомоги, а вона – ні.

Насправді формула багатства дуже проста, як і все геніальне:

1. Змінити свій світогляд. У цьому зможуть допомогти такі твердження: «Я – багатий(а)!», «Гроші йдуть до мене легко!», «Мої доходи постійно ростуть!», «Багатство – це добре!»

2. Заощаджуйте 10% від свого доходу. Чому саме 10%? Річ у тому, що багато хто, бажаючи стати багатими, починає відкладати 15%, 20% і навіть більше від свого доходу. Проте досить часто не витримують такого темпу і витрачають всі накопичення. 10% – це саме та частка доходу, від якої ви можете досить легко відмовитися заради майбутнього багатства.

3. Існує ще два шляхи до досягнення багатства:

  • обмежити свої потреби;
  • збільшити свої можливості.

Людина розумна робить і те, і інше одночасно. Якщо ж робите щось одне з цих пунктів, ваш шлях до фінансової свободи буде набагато довшим. Стратегія під назвою «заробляти якомога більше грошей» не зможе вивести вас на новий фінансовий рівень, оскільки з ростом ваших доходів збільшаться і ваші витрати. Річ у тому, що, коли людина починає заробляти більше, колишній рівень споживання її вже не влаштовує. Вона вибирає кращий одяг, марку машини, більш дорогі подорожі.

Тобто, чим більше людина заробляє, тим більше вона витрачає. Зрештою, рівень її життя стає вище, але проблеми залишаються тими ж. Рано чи пізно людина розуміє, що це помилковий шлях до досягнення багатства.

Якщо ви для себе поставили мету – стати багатою і незалежною людиною, дотримуйтесь цієї простої формули і через кілька років ви зможете стати помітно багатшим. Не хочете чекати так довго? Але краще стати багатим через 3-5 років, ніж не стати ним ніколи!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, фінанси
В тему