Поради

Як перевірити якість бензину?

Як перевірити якість бензину?

Усі водії знать, що їхнє авто потребує хорошого, якісного пального. Але як визначити, чи бензин підходить для авто? Яке пальне найкраще?

 

Якісний бензин – гостра тема сучасності. Кожен автомобіліст прагне, щоб його авто працювало лише на високоякісному пальному, але, на жаль, все частіше можна почути розповіді про несправність автомобілів після заправки бензином на тій чи іншій АЗС.

 

Перевірити якість бензину може будь-який водій, ба навіть в домашніх умовах:

 

1. змочіть аркуш білого паперу краплею бензину – за декілька хвилин, як він випарується, аркуш повинен залишитись білого кольору. Якщо так і є, бензин якісний, і в його вмісті немає зайвих домішок.

У разі, якщо аркуш змінив свій колір – у ньому є домішки. Зазвичай пляма на аркуші має жовтуватий відтінок.

 

2. помістіть краплю бензину на будь-яку сферичну поверхню, бажано скляну, і підпаліть її. Якщо після згорання на поверхності поверхні залишився осад білого кольору – домішок немає. У разі, якщо колір осаду інший – від жовтого до коричневого, це означає, що у бензині є смоли. А колір осаду означатиме їхню кількість. Жовтий – незначний вміст смол у бензині, а коричневий – великий вміст. Якщо при згоранні на поверхні залишились крапельки. Це свідчить про те, що в пальному є олії.

 

3. наберіть незначну кількість бензину в прозору посудину. Додайте в нього чайну ложку марганцівки. Якщо колір бензину змінився на рожевий або фіолетовий колір, це означає, що він був розбавлений водою.

 

4. нанесіть краплину бензину на шкіру руки. Якщо ви відчули, що бензин висихає та випаровується, це означатиме, що він якісний. Якщо ж на шкірі залишилась масна пляма, запам'ятайте, що в бензині містяться домішки.  Після цієї процедури обов'язково ретельно помийте руки. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему

Останні матеріали