Поради

Топ 5 серіалів про вампірів

Топ 5 серіалів про вампірів

Усі серіали у цьому списку входять до категорії надприродних драм. Ці шоу, як правило, керуються персонажами та зосереджуються на стосунках, які вони мають один з одним. Це робиться в умовах, коли герої – вампіри, привиди та інші надприродні істоти. Не рідкість, коли головні герої є одними з цих істот. Жанр орієнтовно почався з мильної опери «Темні тіні», яка виходила в ефір з 1966 по 1971 роки. У ній було багато елементів фільмів жахів, а також деякі науково-фантастичні елементи. Найбільш знаковим прикладом жанру є «Вбивця вампірів Баффі», який й сьогодні надихає багато нових серіалів. За останнє десятиліття спостерігається зростання популярності жанру, оскільки він злився з підлітковою драмою та завоював аудиторію молодих людей.

У той час як кровососи колись розглядалися як гротескні істоти, вони перетворювалися на таємничих і чуттєвих істот. З усіх класичних легенд про монстрів вампіри найбільше захопили уяву поп-культури. Від «Дракули Брема Стокера» через «Носферату», «Сутінки», подібно до самих кровососів, міфи відмовляються вмирати, будучи переосмисленими та адаптованими кожним новим поколінням.

Справжня кров (2008–2014)

Серіал розрахований на глядачів віком 18+, оскільки у ньому зустрічаються сцени сексу, насильства та наготи. Коротко сюжет можна описати наступним чином: телепатична офіціантка Сукі Стакхаус стикається з дивним новим надприродним світом, коли зустрічає таємничого Білла, південного джентльмена та вампіра Луїзіани. Перший сезон обертається навколо вбивства дівчини. Серіал тривав 7 сезонів не просто так: зрада, романтика, вовки, міфічні істоти, вампіри та інтригуючі повороти демонструють, що це одна з найкращих надприродних драм, що коли-небудь виходили на ефір HBO.

Зірки:

  • Анна Паквін;
  • Стівен Моєр;
  • Сем Траммель.

Серіал використовує вампіризм для дослідження та відображення різних аспектів людської сексуальності. У «Справжній крові», вампіри переживають випробування, страждання та кошмари близькості та стосунків. Нещодавно вампіри, що перебувають у гробі, також борються за рівні права і за те, щоб їх прийняла антивампірська установа.

Щоденники вампіра (2009-2017)

Кевін Вільямсон та Джулі Плек додали багато дотепності та інтриг до того, що можна вважати спадкоємцем «Баффі». Кров, похоть, секс, насильство та багато драми - все це тримає в напрузі глядача кожну серію! У Щоденниках на CW є все, що ви хочете бачити у надприродному сюжеті кожної серії. Як й інші шоу в жанрі, «Щоденники вампіра» мають своє визначення смерті. Люди вмирають, повертаються, а потім помирають знову, лише щоб знову оживати.

Зірки:

  • Иэн Сомерхолдер;
  • Нина Добрев;
  • Пол Уэсли.

Шоу тривало вісім сезонів та слідкує за братами-вампірами Деймоном та Стефаном Сальваторе, які століттями приховували свою вампірську ідентичність. Коли вони повертаються назад до Містичного водоспаду, містечка, де вони вперше стали вампірами, Стефан закохується у школярку Олену. Олена має незаперечну подобу вампіру Кетрін Пірс, яка спокусила обох братів, коли вони були смертними. Не дивно, що виникає захоплюючий надприродний трикутник кохання між Оленою, Стефаном та Деймоном. «Щоденники вампіра» - це шоу, яким легко стаєш одержимим. Воно має не тільки неймовірно талановиту команду акторів, але й чудову сюжетну лінію.

Жахи задешево (2014-2016)

Серіал «Жахи задешево» («Страшні казки») від телеканалу Showtime після дебюту в 2014 році заробив віддану фан-базу для надзвичайних драматичних жахів, що змішують знакових монстрів з художньої літератури 19 століття.

Зірки:

  • Ева Грин;
  • Джош Хартнетт;
  • Тимоти Далтон.

Деякі найстрашніші герої літератури, зокрема доктор Франкенштейн та його чудовисько Доріан Грей та знакові постаті з роману «Дракула» ховаються у найтемніших куточках вікторіанського Лондона. Їх з'єднує ядро оригінальних персонажів у складному, лякаючому новому оповіданні. «Жахи задешево» - це психологічний трилер, наповнений темною таємничістю та напруженістю, де особисті демони з минулого можуть бути сильнішими за вампірів, злих духів та безсмертних звірів. Наразі вийшло 3 сезони серіалу.

Хемлок Гроув (2013–2015)

Hemlock Grove - це американський оригінальний серіал жахів у мережі Netflix за мотивами однойменного роману. Шоу розробили Брайан Макгріві та Лі Шипман. У маленькому місті Пенсильванії двоє чоловіків, пов’язані обставиною, намагаються виявити, хто стоїть за серією вбивств - після того, як їх прив’язали до підозрюваних. Але вбивство далеко не єдина загадка в шоу, яке містить вампірів та перевертнів. Злісне вбивство дівчинки-підлітка - звіром, а не людиною - привело місто до краю, коли розкриваються таємниці щодо темних минулих часів.

Зірки:

  • Фамке Янссен;
  • Білл Скарсгард;
  • Ландон Лібойрон.

Секрети - це лише частина повсякденного життя у маленькому містечку Пенсільванії Хемлок-Гроув, де ховається найпохмуріше зло. Безсмертних істот, які жадають крові, тут називають «упирі», що є реальним терміном з європейського фольклору.  Щоб утримати нашу увагу, ми отримуємо безліч шматочків жаху / зла / дивацтва.

Штамм (2014–2017)

Це дійсно гарне шоу жахів, й одне з оригінальніших у цьому списку. Коли літак приземляється, й майже всі загинули за кордоном, CDC викликається для розслідування. Команда незабаром виявляє чотирьох вцілілих й з’ясовує, що вони мають справу з небезпечним вірусним спалахом, подібним до давнього штаму вампіризму. Вони повинні швидко зупинити поширення вірусу, побоюючись, що людство вже може бути приречене.

Зірки:

  • Корі Столл;
  • Девід Бредлі;
  • Кевін Дюранд.

The Strain пропонує ефективний поєднання гострих відчуттів, приголомшливих візуальних дій та захоплюючих поворотів. Шоу відкидає ідею добрих вампірів й робить істот знову страшною на радість шанувальникам жаху. Таємничий вірусний спалах із відмітними ознаками стародавнього та злого штаму вампіризму спустошує місто Нью-Йорк, й за цим дуже цікаво спостерігати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: серіали, кіно
В тему