27 Листопада 2017
Новини

Хто насправді є творцем біткоїнів?

Хто насправді є творцем біткоїнів?

Колишній співробітник компанії SpaceX Сахіл Гупта припустив, що за створенням криптовалюти Bitcoin стоїть підприємець Ілон Маск, пише портал cryptocoinsnews.com.

Гупта, який працював у компанії Маска стажистом, навів кілька аргументів на користь своєї теорії.

По-перше, біткоїни придумала людина, яка майстерно володіла мовою програмування C ++. За словами Гупти, в компанії ця мова використовувавлася повсюдно, а глава підприємства не раз показував «глибокі пізнання в криптографії та економіці».

По-друге, біткоїни з’явилися 2008 року як альтернатива традиційній банківській системі, що зазнала краху під час кризи. Ілон Маск же відомий своїм «прагненням вирішувати глобальні проблеми».

По-третє, підприємець зі своєю зацікавленістю в питаннях світового масштабу про біткоїн, який став феноменом, на публіці висловлює думки вкрай рідко. Так, одного разу Маск дав вельми «підступну» відповідь на запитання, що ж він думає про криптовалюту.

Нарешті, Маска і передбачуваного творця біткоїнів, що ховається під ніком Satoshi, об’єднує той факт, що вони є доларовими мільярдерами. На рахунку в розробника криптовалюти лежить вісім мільярдів доларів (за поточним курсом), і ці кошти не використовуються. Якщо ним є Маск, все логічно: грошей у нього більш ніж достатньо (статки глави SpaceX оцінюються орієнтовно 19 мільярдами доларів), припускає Гупта.

Противники теорії не погоджуються з аргументами її автора. Вони згадують, що підприємець сам називав 2008 рік «найгіршим у своєму житті». Крім того, опоненти впевнені, що все життя Маска проходить «під мікроскопом» і таємницю такого масштабу він би приховати просто не зміг, зазначає Cryptocoin News.

Розробником протоколу біткоїнів вважається користувач під іменем Сатосі Накамото (Satoshi Nakamoto). За псевдонімом може стояти одна людина або група програмістів. Було здійснено безліч спроб розкрити особистість Сатосі, проте жодна з них не привела до успіху. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали