0 0000
Новини

Українців-нелегалів із Ізраїлю депортуватимуть швидше

Українців-нелегалів із Ізраїлю депортуватимуть швидше

МВС Ізраїлю ввело в дію нове правило, що дозволить пришвидшити розгляди позовів українців, які претендують на статус біженців, і депортацію тих, хто не отримав притулку. Про це повідомляє DW.

Наразі кількість прохань українців про отримання статусу біженця в Ізраїлі сягнула 15 тисяч осіб. Тільки з початку цього року громадяни України подали 7 тис. таких клопотань.

При цьому, влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною. Відповідне рішення МЗС та Міністерства юстиції Ізраїлю набуло чинності у вівторок, 17 жовтня.

Якщо раніше перевірка кожної заяви могла тривати кілька років, то тепер, через статус безпечної країни, цей процес триватиме лише кілька тижнів. А, відповідно, відтепер можна буде значно швидше депортувати до України тих осіб, котрим відмовили в наданні статусу біженця. Така процедура буде застосована для громадян, які не проживають на території зони АТО.

Довідково:

В Ізраїлі наразі перебувають близько 20 тисяч українців. Чимало з них прибули до цієї близькосхідної країни за допомогою посередників, котрі обіцяли роботу в Ізраїлі, а потім радили подавати заяву на отримання притулку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему