29 Червня 2023
Новини

На Бахмутському напрямку ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу

На Бахмутському напрямку ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу

На Бахмутському напрямку стратегічну ініціативу перехопили Збройні сили України і ведуть наступ широким фронтом.

Крім того, наступ ведеться також на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

"На Бахмутському напрямку українські воїни перехопили стратегічну ініціативу, ведуть наступальні дії широким фронтом. На флангах міста Бахмут продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів. Мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - наголосив він.

Зокрема, на напрямку Рівнопіль-Володине, що на межі Донецької та Запорізької областей, ЗСУ мали частковий успіх. Сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах.

"Завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Російські окупаційні війська чинять шалений опір. Водночас ворог зазначає значних втрат в особовому складі та техніці", - сказав Ковальов.

Українські захисники також продовжують стримувати наступ російських окупаційних військ на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Нагадаємо, у ранковому зведенні Генштабу інформували, що армія рф і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему