6 Червня 2023
Новини

Яка вартість будівництва нової Каховської ГЕС

Яка вартість будівництва нової Каховської ГЕС

У Херсонській області на місці зруйнованої окупантами Каховської ГЕС збудували нову станцію.

Її будівництво обійдеться у суму від 800 млн до 1 млрд доларів. Про це в інтерв'ю Forbes сказав керівник Укргідроенерго Ігор Сирота, - пише Слово і Діло.

«Сьогодні вже проговорили це питання з проєктним інститутом. До нас вже звернулися будівельники з Італії і Туреччини. За нашими розрахунками, щоб побудувати нову станцію, потрібно від 800 млн до 1 млрд доларів. Окрім станції, треба буде будувати мостовий і залізничний перехід. Все це зруйновано. Якщо працювати 24/7, на це піде п’ять років. І ми будемо це робити», – сказав Сирота.

Він зазначив, що роль Каховської ГЕС буде видно найближчими днями: окрім стабілізуючої ролі для енергосистеми, водосховище давало воду величезній кількості людей та підприємств.

За словами Сироти, після деокупації Каховки збудують тимчасову греблю, після чого Каховське водосховище буде тимчасово наповнене водою з верхніх водосховищ.

«На цю роботу нам знадобиться місяць. Ми вже розробляємо проєктні рішення. Після цього будуватимемо нову станцію на місці зруйнованої Каховської ГЕС», – додав він.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Її замінували ще минулого року. Наслідки підриву ГЕС видно на нових супутникових знімках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему