21 Червня 2022
Новини

Спалена школа в Авдіївці та вибухи у Миколаєві: яка ситуація в регіонах України

Спалена школа в Авдіївці та вибухи у Миколаєві: яка ситуація в регіонах України
Східні та південні регіони України продовжують обстрілювати російсько-окупаційні війська.
Внаслідок обстрілів є поранені та загиблі цивільні. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на ранок 21 червня.

Чернігівщина: вночі неподалік прикордонного пункту пропуску Грем’яч зафіксували вибухи, ймовірно, з міномету. Наразі інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщина: окупанти вночі знову обстріляли Криворізький район — влучили по двох селах, люди не постраждали. Детальна інформація з’ясовується.

Харківщина: в обласному центрі окупанти активізували обстріли, за ніч зазнали ударів північні райони міста. Попередньо, постраждав об’єкт критичної інфраструктури та виникла пожежа в корпусі освітнього закладу. Одна людина отримала поранення.

По області протягом доби зазнавали ракетних та атилерійських ударів Харківський, Чугуївський та Ізюмський райони. За добу троє загиблих і четверо поранених. В Ізюмському районі досі триває масштабна пожежа на нафтопереробному підприємстві, працюють рятувальники.

Луганщина: Сєвєродонецьк та Лисичанськ — під обстрілами, росіяни застосовували авіацію. Внаслідок цього було зруйновано більш як десять багатоповерхівок, приватні будинки, будівля відділу поліції. Наразі виявили тіло одного загиблого.

Серйозні руйнування у Гірському — там пошкоджено 13 будинків, у Новоіванівці — сім, у Врубівці зруйновано ліцей. росіяни влучили в будівлю «Азоту», обстріляли територію цегляного заводу, почергово відкрили вогонь у районі трьох мостів. Один цивільний загинув, ще один отримав поранення.

Донеччина: окупанти стріляли по всій лінії фронту. Обстріляні населені пункти Авдіївка, Зайцеве, Торецьк, Залізне, Нью-Йорк, Бахмут, Ближня Диліївка, Шевченко, Первомайське, Павлівка.

Внаслідок цього пошкоджено 21 об’єкт, зокрема 6 багатоповерхівок і 6 приватних будинків. Один цивільний загинув, 10 людей поранені. Вночі окупанти обстріляли Авдіївку з РСЗВ «Град» із магнієвим зарядом. Спалили школу — вже третю в цьому місті.

Миколаївщина: зранку у Миколаєві лунали вибухи. Інформація уточнюється. Вчора ввечері та сьогодні зранку обстрілів зазнала Широківська громада. За попередньою інформацією, потерпілих немає, інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. За даними ОК «Південь», вчора чотири ракети Х-31А з російського винищувача та одна ракета типу «Онікс» із берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті. Потерпілих немає.

Внаслідок учорашніх обстрілів селища Первомайське зафіксовано пошкодження господарських приміщень — сталося займання господарчої будівлі.

Після російських обстрілів вчора у селі Лимани Галицинівської громади виникла пожежа житлового будинку та сухої трави, потерпілих немає.  Вночі окупанти обстріляли Первомайську громаду. За попередньою інформацією, потерпілих немає, пошкоджено будинки.

Херсонщина: тривають активні бойові дії. Окупанти використовували різну зброю, включаючи ту, що заборонена міжнародною конвенцією. Ситуація в регіоні залишається вкрай складною.

Особливо тяжко у населених пунктах, які перебувають біля Снігурівки, Зеленодольської громади та на кордоні із Миколаєвом. Критичною залишається ситуація з відновленням електроенергії та води у селах Бериславського району.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему