10 Травня 2024
Новини

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці — Павлюк

Критична фаза війни настане в найближчі два місяці — Павлюк

росіяни шукають найбільш відповідний напрямок для наступу, тому критична фаза на фронті, на думку командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, настане в найближчі два місяці. 

Про це він повідомив в інтерв'ю Economist. Водночас Сухопутні війська ЗСУ готують 10 нових бригад для відсічі російських атак. За його словами, поки американська допомога лише почала надходити на фронт, росіяни кидають туди всю свою боєздатну зброю. 

«росія знає, якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця-двох, ситуація може обернутися проти них», — заявив командувач. 

Павлюк вважає, що росія й надалі зосереджуватиметься на Луганській та Донецькій областях. Він додав, що рф перевіряє стабільність українських ліній на фронті, перш ніж обрати «найбільш вигідний напрямок».

Наразі одним з головних завдань Павлюка є підготовка десяти нових бригад до російського наступу. Він зауважив, що нині основною перешкодою є брак техніки, а не особового складу. Україні необхідна артилерія та бронетехніка, також Павлюк наголосив на потребі у протиповітряній обороні.

Частину нових сил розгорнуть для захисту Києва. За словами генерала, окупанти й досі не облишили наміру захопити столицю. Він наголосив: «Захист Києва залишається однією з наших головних турбот, як би важко не було на сході».

Водночас Павлюк переконаний, що російська армія більше не може здійснювати масштабні рейди на кілька фронтів.

Нагадаємо, Міноборони повідомило, що в Харківській області російські окупанти вранці 10 травня спробували прорвати лінію оборони. Збройні сили України відбили атаки й продовжують захищати позиції в регіоні. Також туди спрямували резервні підрозділи.

Президент Володимир Зеленський оголосив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку. 

Раніше Харківська ОВА зафіксувала створення угруповання військ рф на північ від Харкова. Влада обіцяла готуватися та вживати заходів відповідно до потенційного наступу з півночі.

Ще наприкінці березня президент Володимир Зеленський сказав, що росіяни на найвищому рівні готують на травень-червень новий наступ на Україну. Згодом глава української держави повідомив, що росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців на 1 червня.

Перед цим командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк казав, що у російському війську створюють угруповання зі 100 тисяч солдатів, яке можуть використати для наступу влітку.

У Головному управлінні розвідки казали, що під час свого наступу окупанти намагатимуться просунутись на Донецькому напрямку. Однак згодом там сказали, що росія, ймовірно, готується до наступу в районах Харківської та Сумської областей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему