11 Травня 2024
Новини

Полковнику СБУ пропонували $1 млн, щоб допоміг захопити видобувну компанію

Полковнику СБУ пропонували $1 млн, щоб допоміг захопити видобувну компанію

Групу людей, які пропонували хабар офіцеру Головного слідчого управління Служби безпеки, щоб той допоміг їм захопити видобувну компанію, яка володіє одним з найбільших кар’єрів на Вінниччині, затримали.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та СБУ.

За даними слідства, ділки пропонували полковнику СБУ безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти гірничого підприємства.

Після відкриття «справи» рейдери планували під виглядом понятих взяти участь в обшуках на території компанії, щоб оцінити її технологічні потужності. Надалі вони розраховували заволодіти майном підприємства — для цього просили додаткового сприяння посадовця СБУ.

За таку допомогу офіцеру Служби безпеки пропонували хабар у розмірі одного мільйона доларів. Утім, полковник доповів про отриману «пропозицію» своєму керівництву.

Усіх чотирьох рейдерів було затримано «на гарячому» під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів Києва.

Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою людей. Їм загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі розв’язується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, хабар, вінниця
В тему

Останні матеріали