10 Травня 2024
Новини

На параді біля путіна сиділи окупанти з підрозділів, які були в Бучі

На параді біля путіна сиділи окупанти з підрозділів, які були в Бучі

У москві на параді 9 травня поряд із главою рф володимиром путіним сиділи військові із російських підрозділів, солдатів яких звинувачували у воєнних злочинах в Україні.

Про це пише hromadske з посиланням на «Медузу» та «Агентство. Новости».

З трансляції параду видно, що за спиною в путіна сидять старший лейтенант Чалим Чулдум-оол та майор Борис Дудко.

Як зазначається, Чулдум-оол служив у 55 окремій гвардійській мотострілецькій бригаді ЗС рф, яка була в селі Ягідне на Чернігівщині. росіяни протягом місяця утримували в тісному підвалі в Ягідному 368 людей, прикриваючись ними як живим щитом. Лише в березні Чернігівський районний суд виніс вироки 15 російським окупантам за злочини проти жителів села.

Сам старший лейтенант 55 бригади Чалим Чулдум-оол має звання героя росії. Глава республіки Тува заявляв, що Чулдум-оол особисто зі стрілецької зброї вбив 10 українських захисників.

Борис Дудко — із 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії Повітрянодесантних військ рф, що дислокується в Пскові. Її солдатів звинувачують у вбивстві цивільних під час окупації Бучі. Звання героя росії майор отримав за те, що танки його батальйону в лютому 2022 року «знищили близько 20 одиниць техніки» та вбили близько 200 українських військових у бою.

Також журналісти ідентифікували на кадрах майора Артура Орлова, який командував танковим батальйоном 90 гвардійської танкової дивізії, яка брала участь у боях за Авдіївку. Восени 2022 року військових цієї дивізії звинуватили у груповому зґвалтуванні вагітної жінки, яка згодом втратила дитину. На командира цієї дивізії наклали міжнародні санкції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир путін, війна з Росією
В тему