14 Лютого 2022
Новини

Аліна Паш може не поїхати на «Євробачення-2022»

Аліна Паш може не поїхати на «Євробачення-2022»

"Суспільне" відклало підписання контракту зі співачкою Аліною Паш, яка виграла на українському національному відборі на Євробачення-2022.

З нею не будуть підписувати договір поки не впевняться в тому, з території якої країни вона відвідувала Крим. Про це на пресконференції громадського мовника в понеділок, 14 лютого, заявив голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький.

Він сказав, що не готовий особисто взяти на себе таку відповідальність. Організатори конкурсу чекатимуть офіційної відповіді від Державної прикордонної служби України про те, чи документи, надані представниками зірки, є достовірними.

Зазначимо: переможниця нацвідбору раніше показала документ, в якому йдеться про те, що вона в'їжджала на територію тимчасово окупованого кримського півострова через КПВВ Чаплинка. Проте 14 лютого в мережі з'явилися повідомлення, що це може бути фальсифікацією і Alina Pash нібито потрапила до Криму через російський кордон. Це є порушенням українського законодавства.

Чорнотицький розповів, що "Суспільне" за його особистим зверненням питало у ДПСУ, як саме артистка приїхала на півострів 2015-го. Відомство відмовило компанії у відповіді, аргументувавши це захистом конфіденційних персональних даних.

"Проте я дуже вдячний небайдужим громадянам, які сьогодні [14 лютого] оприлюднили інформацію, що, за їхніми даними, вона [Alina Pash] в'їжджала все-таки з Москви... Через годину після цього я підписав нове звернення до Державної прикордонної служби", – заявив Чорнотицький.

На цей раз він попросив ДПСУ відповісти, чи є дійсним документ-доказ, наданий переможницею конкурсу.

"У разі якщо ця довідка була недійсна і "Суспільне" було шахрайським способом обдурене, компанія ухвалютиме нове рішення... До того моменту як голова правління "Суспільного" я відмовляюся підписувати договір з переможницею нацвідбору, оскільки є досить великий сумнів", – оголосив про своє рішення Чорнотицький.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, євробачення, музика, Політика, Світ
В тему